На початку 2020 року у британській пресі з’явилися повідомлення, що авіакомпанія Flybe потрапила, так би мовити, в зону фінансової турбулентності. Зокрема, канал Sky News, 13 січня, опублікував новину, що Flybe, яка обслуговує велику частину внутрішніх рейсів Великої Британії, намагається знайти додаткове фінансування на тлі збільшення втрат.

Embaer E195 Flybe
Авіалайнер Embraer E195 авіакомпанії Flybe в промо-лівреї “Welcome to Yorkshire”. © Wikimedia/Mark Harkin

Авіакомпанія Flybe протягом багатьох років стикається з фінансовими труднощами. На початку 2019 року її врятував від банкрутства продаж консорціуму Connect Airways, під керівництвом Virgin Atlantic і Stobart Air. Однак, вливання в авіакомпанію 100 млн фунтів лише тимчасово зупинило проблеми.

Однією з причин скрутного фінансового становища авіакомпанія вважає збір під назвою “Air Passenger Duty”. За кожного пасажира, що вилітає з аеропортів Великої Британії, Flybe має сплачувати 13 фунтів. У випадку внутрішніх рейсів, доводиться сплачувати сумарно 26 фунтів, що суттєво підвищує вартість квитка.

Air passenger duty
Інфографіка стосовно збору Air Passenger Duty проти якого виступають авіакомпанії.

За минулий рік набігло 106 млн фунтів зборів і у разі їх сплати компанії загрожує банкрутство. У разі ліквідації авіакомпанії під загрозою втрати робочих місць могли опинитися 2400 працівників, тому справа досягла урядового рівня.

Читайте також  Авіакомпанія Ernest Airlines остаточно припинила виконувати свої рейси!

Представники Flybe 14 січня змогли завершити переговори з британським урядом до яких залучався і прем’єр-міністр Борис Джонсон. Сторони уклали угоду, що включає короткострокові податкові канікули з боку уряду та додаткове вливання 20 млн фунтів стерлінгів від власників авіакомпанії. Також уряд розглядає можливість зменшення “Air Passenger Duty” для внутрішніх рейсів.

Boris Johnson
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в прямому ефірі BBC

Коментуючи угоду, Борис Джонсон заявив Бі-Бі-Сі у вівторок вранці: “Це не урядова справа втручатися і рятувати компанії, які зіткнулися з фінансовими труднощами, але ми розуміємо важливість Flybe у забезпеченні повітряного сполучення всередині Великої Британії”.

Авіакомпанія Flybe експлуатує близько 75 літаків і літає у понад 80 аеропортів у Великобританії та Європі. Деякі її маршрути є одними з найкоротших в галузі. На його веб-сайті пропонується рейс довжиною 130 миль від Кардіффа на півдні Уельсу до Англсі біля північного узбережжя Уельсу приблизно за 20 фунтів (26 доларів).

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …