Ірландський лоукостер Ryanair планує цінову війну з квитками від €0.99 відразу після зняття заборони на польоти у Європі, які пов’язані з пандемією коронавіруса. Про це розповів виконавчий директор авіакомпанії Майкл О’Лірі в інтерв’ю Reuters.

“Незалежно від того, чи це €9,99, €4,99, €1,99 або €0.99 центів за місце, нам майже байдуже – наша критична мета в короткостроковому терміні не в тому, щоб заробляти гроші, а в  поверненні наших пілотів, команд та літаків в небо”, – сказав Майкл О’Лірі.

Керівник авіакомпанії очікує на значне підвищення попиту на польоти після зняття тревел-банів багатьма європейськими країнами. А відбудеться це, на його думку, вже в червні. Пік відновлення польотів припаде на липень-серпень, якраз на період літніх відпусток.

“Багато людей по всій півночі Європи були зачинені в квартирах. Всі вони захочуть піти у відпустку до того, як діти повернуться до школи і до тих пір, поки вони зможуть зробити це в безпеці”, – сказав він.

Авіакомпанія підтримує антикоронавірусні рекомендації Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) щодо перельотів в масках та перевірки температури пасажирів та екіпажу. Водночас Ryanair відхиляє рекомендацію припинити продаж квитків на середній ряд у всіх літаках. Нагадаємо, що конкурент Wizz Air погодився літати на третину порожніми літаками, лиш би захистити своїх пасажирів.

Читайте також  Ryanair заблокував пасажирів, які повернули гроші за квитки

На відміну від великих авіакомпаній та тієї самої IATA, які очікують відновлення авіаційної галузі до коронавірусного показників тільки у 2023 році, керівник Ryanair припускає, що літо 2021 року може стати проривним у плані заробітку. Він очікує, що ціни на нафту будуть низькими, а аеропорти знизять збори для заохочення зростання трафіку.

Наостанок О’Лірі заявив, що планує придбати усі раніше замовлені замовлення літаків Boeing 737 MAX і навіть розглядає можливість дозамовлення літаків, і таким чи повторити звичку Ryanair купувати, коли попит і ціни низькі.

“Я не думаю, що зараз існує багато авіакомпаній, які бажають замовити більше літаків. Я думаю, що ціни будуть досить вигідними протягом наступних 12 місяців”, – сказав він.

Фото з сайту авіакомпанії Ryanair

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …