Новини

Boeing, Airbus та Embraer зупинили технічне обслуговування літаків та постачання запчастин до рф

Одразу три найбільші виробники пасажирських літаків Boeing, Airbus та Embraer зупинили технічне обслуговування, тренування пілотів, продаж запчастин до літаків авіакомпаній з рф, а деякі закрили свої інженерні центри.

Такі кроки в купі із закриттям повітряного простору ЄС, Канади та США для рашистських авіакомпаній ставлять хрест на цивільній авіації окупанта.

Американський Boeing закриває інженерний центр в рф та припиняє підтримку російських авіакомпаній, Embraer призупиняє технічне обслуговування та продаж запчастин до Росії, а європейський Airbus оголосив, що відкликає запчастини та припиняє надання послуг з підтримки для всіх рашистських авіакомпаній.

Американський виробник двигунів CFM International також повідомив про зупинку обслуговування двигунів на літаках з рф. Наразі авіакомпанії рашистів використовують більше 800 двигунів CFM56 на літаках Airbus A320 та Boeing 737.

Наслідком таких дій мала б стати повна зупинка флоту літаків виробництва Boeing, Airbus та Embraer оскільки в авіакомпаній не буде можливості обслуговувати борти. Але це в нормальних країнах, рашисти напевно ще трохи політають, оскільки є деякі запаси запчастин на складах, а на регламентне обслуговування плюнуть. За підрахунками експертів, авіакомпанії з рф мають понад 1000 літаків, з яких приблизно 700 Airbus і Boeing. 

Літаки, які належать лізингодавцям (а таких більшість) вже починають відкликати, однак рашисти не поспішають їх повертати. Однак, навіть якщо рашисти повернуть якісь літаки, то на думку аналітиків, такі літаки ймовірно, будуть канібалізовані, щоб інші літали. Пітер Уолтер, галузевий консультант IBA, сказав Reuters: «Оскільки кількість запчастин обмежена, ми очікуємо, що літаки, які знаходяться на землі в рф, будуть пограбовані, щоб зберегти решту флоту в працездатності». А можуть і націоналізувати.

Ну, а вишенькою на торті відмова в обслуговуванні найбільшої авіакомпанії рф Аерофлот найбільшими операторами глобальних систем дистрибуції авіаквитків Amadeus, Sabre та Travelport.

💡 Оновлено: одна з найбільших авіакомпанії рф S7 скасувала усі міжнародні рейси

У відповідь на ці санкції, мінтранс рф підготував проект ухвали щодо продовження терміну льотних сертифікатів для літаків іноземного виробництва, а також продовження терміну дії документів екіпажів…

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер, Viber або читайте наш канал у Telegram!

Олекса

Останні записи

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

5 днів тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

1 тиждень тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

1 тиждень тому

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

3 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Відень!

Укрзалізниця розпочала онлайн-продаж квитків на потяги, що прямують у сполученні Україна — Австрія, а саме:…

4 тижні тому

RegioJet: новий рейс із України до Праги з 27 березня! Квитки від €18.9!

Чеська транспортна компанія RegioJet відкрила продаж квитків на нове залізничне сполучення з України до Чехії…

1 місяць тому