Залізниця

Німецькі та чеські залізниці безкоштовно перевозитимуть українців

Німецька залізнична компанія Deutche Bahn та чеська залізниця CD безкоштовно превозитимуть українських біженців по Німеччині та Чехії. DB також перевозитиме людей з Польщі, а CD взагалі виконуватиме гуманітарні рейси з польсько-українського та словацько-українського кордонів до Чеської Республіки.

Німецька DB буде безкоштовно перевозити українських біженців усіма потягами далекого сполучення з Польщі до Німеччини. Таким чином компанія хоче полегшити українцям подальше пересування від кордону та всередині Німеччини. Для користування послугами перевезень необхідно український закордонний паспорт або посвідчення особи.

DB перебуває у тісному контакті з федеральним урядом, федеральними та державними органами влади, а також залізницями-партнерами сусідніх країн Польщі, Чехії та Австрії. Спільно з польськими залізницями DB готується в найкоротші терміни запропонувати кращі можливості для подорожей – додаткові вагони та спеціальні поїзди.

Наразі щоденно регулярно курсують до 8 поїздів Eurocity з Польщі до Німеччини через прикордонний пункт Франкфурта/Одера. Поїзди далекого сполучення доступні з відправленням із Варшави, Гданська, Перемишля, Кракова, Відня та Вроцлава.

З 1 березня починає діяти квиток „helpukraine” («допомогадляукраїни»). Квиток „helpukraine“ подорожуючі з України можуть отримати у всіх центрах обслуговування пасажирів DB Reisezentrum та агенціях «DB» в Німеччині. Безкоштовний квиток дійсний в міжміських і приміських поїздах до будь-якої станції призначення. Завдяки цьому біженці з України зможуть дістатися до своїх сімей, родичів і знайомих по всій Німеччині. Всю інформацію про спеціальний квиток „helpukraine“ DB надає в багатомовних інформаційних листівках. Крім того, поїздки на всіх приміських поїздах по всій Німеччині безкоштовні. В приміських поїздах достатньо пред’явити посвідчення особи (закордонний паспорт України/ID-картку).

Відтепер для біженців та їх родичів Deutsche Bahn також надає необхідну інформацію на веб-сторінці та на гарячій лінії обслуговування клієнтів за номером 030-2970 (для дзвінків з Німеччини), де можна отримати інформацію на різних мовах.


Чеська залізниця (CD) у співпраці з перевізниками ZSSK, PKP Intercity та UZ відправляє гуманітарні потяги для евакуації українського населення. У ніч на вівторок, 1 березня 2022 року, до Острави прибуде перший потяг з українського Чопа з кількома сотнями українських жінок і дітей. У той же час СD відправить другий гуманітарний потяг до Чопа. 

Також у Перемишлі на польсько-українському кордоні готують потяг для евакуації українського населення. З 24 лютого 2022 року ?D дозволить безкоштовний проїзд у своїх поїздах у Чехії всім пасажирам з українським паспортом.

Гуманітарні потяги з польсько-українського та словацько-українського кордонів до Чеської Республіки

Цими днями Чеська залізниця (CD) та іноземні перевізники-партнери забезпечують гуманітарні потяги для перевезення українців, які тікають у безпечне місце в навколишніх державах.

  • CD відправляє гуманітарні потяги з Чопа. Перший з них виїхав з України в понеділок, 28 лютого 2022 року. Другий потяг вирушить з Богуміна в напрямку України в ніч на вівторок, 1 березня 2022 р. До Чопа прибуде близько 11 години вівторка. У другій половині дня він вирушить до Чехії. У разі потреби CD планує відправити додаткові потяги з українсько-словацького кордону. Потяги забезпечені водою, ковдрами, спальниками, килимками, довговічними продуктами харчування, знеболюючими засобами, підгузками та туалетно-косметичними засобами. Слідкуйте за поточною інформацією в Twitter-акаунті Чеських залізниць.

Безкоштовні подорожі по Чехії для українських громадян:

  • CD забезпечить громадянам України, які зараз поспішають на батьківщину, наприклад, у зв’язку з загальною мобілізацією, безкоштовний проїзд у всіх потягах, у тому числі в поїздах з обов’язковим бронюванням.
  • з 24 лютого 2022 року до подальшого повідомлення пасажири, які пред’являть паспорт України, можуть безкоштовно подорожувати всіма поїздами Чеської залізниці по всій Чеській Республіці

Проїзні документи між Чехією та Україною можна повернути без відрахування:

  • вартість проїзду за невикористані проїзні документи для поїздок з Чехії в Україну або навпаки, які діють з 24 лютого 2022 року (протягом усього періоду попереднього продажу), буде повністю відшкодовано CD
  • згідно з інформацією від іноземних перевізників, наразі до подальшого повідомлення призупинено рух регулярних поїздів ZSSK / UZ між Словаччиною та Україною (сполучення Кошице – Мукачево та пасажирські поїзди Кошице/Черна-над-Тісою – Чоп). Таким чином, потяги RR 960, 961, 962 і 963 і Os 8861 і 8862 курсують тільки на словацькій внутрішній ділянці, на міждержавній ділянці маршруту Черна-над-Тісою – Чоп / Мукачево не передбачено (детальніше тут). Потяги між Польщею та Україною а також між Угорщиною та Україною працюють без обмежень. Проте рекомендуємо стежити за інформацією на сайтах залізничних перевізників.

Безкоштовні перевезення також доступні для українців в:

Наостанок зазначимо, що румунські та молдавські залізниці скасували усі рейси в Україну з 24 лютого.

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх новин:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Олекса

Останні записи

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

4 дні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Відень!

Укрзалізниця розпочала онлайн-продаж квитків на потяги, що прямують у сполученні Україна — Австрія, а саме:…

1 тиждень тому

RegioJet: новий рейс із України до Праги з 27 березня! Квитки від €18.9!

Чеська транспортна компанія RegioJet відкрила продаж квитків на нове залізничне сполучення з України до Чехії…

2 тижні тому

FlixBus відкрив новий автобусний маршрут з Києва – до Дрездена, Франкфурта та аеропорту Штутгарта

FlixBus анонсував нову автобусну лінію зі столиці України до аеропорту Штутгарта у південно-західній частині Німеччині.…

2 тижні тому

УЗ тестує сервіс моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення!

Укрзалізниця запускає бета-тестування моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення. Тепер для користувачів,…

2 тижні тому

УЗ відкриває онлайн-продаж квитків до Австрії та Угорщини!

Укрзалізниця повідомила про відкриття онлайн-продажу квитків на потяги з міст України до Австрії та Угорщини…

2 тижні тому