Новини

Міжнародні авіалінії України представили стратегію відновлення польотів

Українська авіакомпанія Міжнародні Авіалінії України готується до відновлення польотів та запровадження нової бізнес-стратегії в умовах значного зниження попиту на перельоти. Про це повідомляють на офіційному сайті авіакомпанії.

З головного — тимчасова відмова від хабової моделі, скорочення далекомагістрального флоту, спрощення тарифної політики та скорочення витрат.

Новою цільовою моделлю авіакомпанії є збільшення утилізації флоту та зниження питомих витрат зі збереженням при цьому значного транзитного потенціалу. Для ефективної роботи на посткоронавірусному ринку, авіакомпанія планує спростити тарифну політику, зменшити ємність салонів бізнес-класу, збільшити частку прямих продажів через сайт, а також впровадити на сайті сервіс повного циклу, що дозволяє пасажирам самостійно вносити зміни до бронювання.

Орієнтовні етапи відновлення рейсів МАУ:

  • перший етап — до квітня 2021 року: виконання міжнародних середньомагістральних point-to-point рейсів (з високим завантаженням) та відновлення внутрішніх рейсів;
  • другий етап — орієнтовно з квітня 2021 року: відновлення мінімальної міжнародної мережі після нормалізації трафіку, виконання далекомагістральних рейсів після організації ключових фідерних маршрутів

Плани з відновлення роботи розраховані на основі оптимістичного сценарію із зняття обмежень не перельоти із та до України починаючи з 15 червня 2020 року. Авіакомпанія прогнозує, що після відновлення операційної діяльності пасажиропотік скоротиться приблизно на 46%.

На початку відновлення польотів в розкладі Міжнародних авіаліній України планується використовувати до 14 повітряних суден з подальшим збільшенням до 28 літаків. Далекомагістральний флот МАУ буде скорочений, виходячи з потреб першого етапу відновлення.

Отож, в наявному літному розкладі відсутні далекомагістральні напрямки та середньомагістральні маршрути у Амман, Алмати, Мінськ, Ригу, Нур-Султан та Тегеран. Водночас в системі бронювання наявний 31 напрямок закордон та 8 всередині України. Зазначимо, що перельоти по 27 міжнародних напрямках виконуватимуться щоденно, а рейси в Тель-Авів, Стамбул та Лондон виконуватимуться два або більше разів на день.

Наразі розклад внутрішніх напрямків залишиться без змін – щоденно, зранку зі Львова, Харкова, Дніпра, Одеси, Запоріжжя, Херсона, Івано-Франківська та Чернівців літаки авіакомпанії вилітатимуть до Києва, а назад повертатимуться ввечері.

«У зв’язку з запровадженням 17 березня обмежувальних заходів на регулярні пасажирські авіаперевезення, робота МАУ була практично зупинена. Наразі менеджмент компанії вживає всіх можливих заходів зі скорочення витрат і генерування доходів від разових рейсів. Наша мета – зберегти компанію і ключовий персонал, зокрема – льотний. На превеликий наш жаль, істотне зниження обсягів діяльності авіакомпанії спричинило вимушене скорочення 900 високопрофесійних співробітників МАУ», – зазначив президент МАУ Євгеній Дихне.

Нагадаємо, що проблеми в МАУ з’явилися ще в минулому році – в жовтні скасовано 4 напрямки та змінено розклад більшості рейсів, згодом в листопаді повідомлено про продовження оптимізації маршрутної мережі, також не забуваємо про трагедію, яка сталась бортом МАУ UR-PSR в січні цього року.

Підтримати проект

Автор фото Юра Танчин

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Олекса

Останні записи

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

21 годину тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

21 годину тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

6 днів тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

1 тиждень тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

2 тижні тому

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

4 тижні тому