Новини

Італія не відкриється для українських туристів до 15 березня

У новому переліку країн категорії D від італійського МЗС наша країна знову відсутня, а отже туристичні поїздки для українців з туристичною метою в Італію поки неможливі. Наступна гіпотетична можливість, коли українським туристам буде дозволено відвідувати Італію – з 15 березня. Слідкуйте за оновленнями в нашому телеграм каналі, щоб дізнатись про це першим. Новий перелік країн категорії діятиме з 1 лютого.

За яких обставин можна відвідати Італію українцям?

З 1 лютого по 15 березня в’їзд в Італію дозволений лише для наступних категорій громадян України:

  • власники посвідки на постійне проживання та членам їх сімей:
    • особи, які мають підтверджені та стабільні стосунки (навіть якщо не проживають разом) з громадянами Італії/ЄС/країн Шенгенської зони.
    • або з фізичними особами, що проживають в Італії на законних підставах (та довгий час), які мають дістатись місця проживання / будинку / місця прописки партнера (в Італійській Республіці)
  • громадяни, що подорожують у цілях роботи, навчання, надзвичайної терміновості, повернення до власного місця проживання / будинку / місця прописки в Італії
  • спортсмени, технічні співробітники , судді та рефері змагань, представники іноземної преси та супроводжуючі на спортивні змагання, визнаних пріоритетними для національних інтересів

Такі громадяни будуть зобов’язані заповнити до прибуття он-лайн форму санітарного контролю Passenger Locator Form, мати сертифікати про вакцинацію та негативний тест на COVID-19, а також перебувати на 10-ти денній самоізоляції по закінченню якої провести повторне тестування.

💡 Також дозволені подорожі по “Covid-free Tourism Corridor”, які організовуються строго туристичним оператором для подорожей в Арубу, Мальдіви, Маврикій, Сейшельські острови, Домініканську Республіку та туристичні райони Шарм-ель-Шейха та Марса-Алама в Єгипті через Італію.

➡ Зверніть увагу: Норвегія скасувала карантин для невакцинованих туристів

Обмеження не поширюються на:

  • екіпажі суден, літаків та туристичний персонал/перевізників
  • осіб, які подорожують до/з країн Списку А (Ватикан та Сан-Марино)
  • осіб, які працюють в ЄС та подорожують через Італію
  • будь-яких осіб, що в’їжджають в Італію на період, що не перевищує 120 годин через доведені потреби в роботі, стан здоров’я або через абсолютну невідкладність, з зобов’язанням після закінчення цього періоду негайно залишити територію Італії або, якщо цього не зробити, розпочати період самоізоляції
  • осіб, що подорожують через Італію транзитом, на період, що не перевищує 36 годин, із зобов’язанням після закінчення цього періоду негайно залишити територію Італії

15 грудня Італія виключила Україну з переліку країн групи D та відповідно перемістила до групи E, наслідком цього стала заборона на необов’язкові, в тому числі туристичні, подорожі для українських громадян, які останні 14 днів перебували на території України!

Нагадаємо, що з 31 липня громадяни України могли подорожувати до Італії за умови наявності результату тесту, але з обов’язковою самоізоляцією протягом п’яти днів та повторним тестом. А з 31 серпня Італія спростила умови в’їзду для громадян України, дозволивши в’їзд з сертифікатом вакцинації та негативним тестом.


❗ Важливо! Умови в’їзду в Італію можуть змінюватись, тому просимо враховувати це при плануванні подорожі та додатково перевіряти умови в’їзду перед подорожжю на наступних сайтах:

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Роман Б.

Коротка інформація

Останні записи

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

4 дні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Відень!

Укрзалізниця розпочала онлайн-продаж квитків на потяги, що прямують у сполученні Україна — Австрія, а саме:…

1 тиждень тому

RegioJet: новий рейс із України до Праги з 27 березня! Квитки від €18.9!

Чеська транспортна компанія RegioJet відкрила продаж квитків на нове залізничне сполучення з України до Чехії…

2 тижні тому

FlixBus відкрив новий автобусний маршрут з Києва – до Дрездена, Франкфурта та аеропорту Штутгарта

FlixBus анонсував нову автобусну лінію зі столиці України до аеропорту Штутгарта у південно-західній частині Німеччині.…

2 тижні тому

УЗ тестує сервіс моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення!

Укрзалізниця запускає бета-тестування моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення. Тепер для користувачів,…

2 тижні тому

УЗ відкриває онлайн-продаж квитків до Австрії та Угорщини!

Укрзалізниця повідомила про відкриття онлайн-продажу квитків на потяги з міст України до Австрії та Угорщини…

2 тижні тому