Інше

Топ закладів світу, де можна розрахуватись криптовалютою


 
Поки Україна тільки на шляху до повноцінного впровадження криптовалюти, у світі цей платіжний засіб набирає все більше популярності. Спільно з криптовалютною біржою ByBit продовжуємо цикл публікацій про криптовалюти, та їх зв’язок з тревел-індустрією.

У 2015 році загальний об’єм транзакцій в мережі Bitcoin перевершив сумарну кількість транзакцій платіжної системи Western Union. Після цього все більше компаній почали приймати криптовалюту в якості платіжних засобів. 

Подорожуючи світом, ви напевне маєте список ресторанів та кафе, які плануєте відвідати. Ми підготували ТОП найвідоміших закладів по усьому світу, де можна розрахуватись криптовалютою. 

Проте перед цим поговоримо про переваги транзакцій з криптовалютою для ресторанів:

  • По-перше, криптовалюта, на відміну від багатьох банківських карт, працює в будь-якій точці світу.
  • По-друге, операції з оплати займають всього кілька секунд.
  • По-третє, комісія, яку утримують при оплаті криптовалютою, значно менша, порівняно зі звичайною банківською комісією.

До того ж, крипто-транзакції є абсолютно конфіденційними. 

У Європі такий спосіб оплати набирає шаленої популярності. До прикладу, у Франції ресторанів, що приймають криптовалюту, вже більше 15 тисяч. Цю процедуру також схвалили відомі всесвітні мережі. Далі ми розкажемо, які саме. 

Starbucks

Всесвітня мережа кафе-ресторанів Starbucks дозволяє розраховуватись Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash та Gemini Dollar через платіжний додаток SPEDN

Фото: Hang Out

Окрім того, Starbucks через непряму оплату співпрацює Bakkt App гаманцем, який дозволяє користувачам управляти своїми крипто-активами, використовувати їх для поповнення подарункових карт та оплати криптовалютою за допомогою віртуальної картки Visa. Тобто гість Starbucks може завантажити додаток Bakkt на свій мобільний телефон, завантажити подарункову карту Старбаксів, заплативши біткоїнами, а потім розрахуватись за каву чи їжу в будь-якому кафе мережі по світу. 

Subway

До речі, одним із перших ресторанів, який прийняв криптовалюту як платіжний засіб, був саме Subway. Тут біткоінами та іншими валютами можна розраховуватись із 2013 року. 

Фото: Jeffrey Greenberg

Навіть якщо окремі власники Subway вирішили не використовувати криптовалюту, користувач може отримати загальну подарункову карту та поповнювати її віртуальними грошима. 

Safari Comedor

Мексиканський ресторан Safari Comedor розташований в місті Тулум в районі Aldea Zama. 

Гостям пропонують традиційні мексиканські страви – тако, талами, популярний місцевий десерт з гіркого какао та козиної карамелі в банановому листі, різноманітні коктейлі тощо. 

А в якості оплати приймають біткоіни. 

Pizza Hut

Піцерії Pizza Hut можна зустріти по всьому світу. Проте Венесуела стала першою країною, де ці кафе почали приймати біткоїни. 

Венесуельський філіал Pizza Hut у 2020 році заявив про прийом криптовалюту в якості оплати. Проте роблять це не напряму, а за допомогою послуги CryptoBuyer. 

Фото: SuperCryptoNews

До такого рішення підштовхнула фінансова криза та інфляція в країні. 

Венесуельська Pizza Hut  також надає користувачам можливість поповнювати криптовалютою подарункову карту, а вже нею потім розраховуватись в ресторанах. 

Читайте також: Кращі країни для віддаленої роботи

Quiznos

Це ще одна мережа кафе, яка спеціалізується на сендвічах ще з 1981 року. 

Quiznos використовує підхід до криптовалют, схожий на Starbucks, також співпрацюючи з мережею Bakkt

Починаючи свою кампанію, Quiznos заохочував клієнтів так званим кешбеком, коли за кожний розрахунок біткоінами, на подарункову карту повертали 15 доларів біткоїнах. 

На даний момент послуга недоступна у всіх без винятку кафе, проте працює, наприклад, у аеропорті Денвера. 

Керівництво Quiznos зазначає, що у випадку успішного впровадження та популярності розрахунків криптовалютою, значно розширить такий спосіб розрахунку у своїх ресторанах. 

Crazy Italians

Ресторан в Мемфісі, штат Теннесі, США. Заклад пропонує страви традиційної італійської кухні за низькими цінами. 

Crazy Italians приймає платежі в біткоінах, отож здобув собі популярність не лише смачною кухнею, а й дружнім ставленням до крипто туристів. 

La Sirene

Популярний ресторан La Sirene в Нью-Йорку пропонує своїм гостям вишукані страви французької кухні. Популярність заклад здобув завдяки гарному обслуговуванню та виключно свіжим і якісним інгрідієнтам для страв. А ще сюди їдуть, аби продегустувати різноманітні французькі та каліфорнійські вина. 

La Sirene є одним з найбільш «просунутих» закладів у плані криптовалюти, оскільки приймає оплату у більше десяти криптовалютах. 

Тут можна розрахуватись біткоінами, токенами Uniswap, Cardano, Ethereum, Neo, Tezos, XRP і навіть Monero

Okra

Okra – це готель з рестораном у Гонконгу. Розташований в самому центрі в районі Сай Інпун. Фірмова страва закладу – сашимі з саке. 

Фото: Okra

Перехід до криптовалюти в Okra розпочався з пандемії коронавірусу, коли ресторан не міг приймати відвідувачів через карантинні обмеження. Внаслідок цього заклад також переживав фінансову кризу, а також тиск зі сторони банків, які підвищували комісію. Власник вирішив почати приймати криптовалюту, аби скоротити витрати. 

Ресторан приймає біткоін та альткоїни, у тому числі Binance Coin. Після прийому їжі гостям видають QR-код, через який можна розрахуватись електронним гаманцем. 

Ціни в меню вказані в гонконзьких доларах, які конвертуються в криптовалюту, яку обирає клієнт. 

Bitcoin Coffee

Bitcoin Coffee – це кав’ярня в Празі, де можна розрахуватись лише біткоїнами. Жодні інші традиційні способи оплати, такі як готівка або кредитні картки не використовуються. 

Проте для відвідувачів, які не мають біткоїнів, проте хочуть відвідати цей заклад, перебуваючи в Чехії, в Bitcoin Coffee встановили банкомат, де можна придбати біткоіни та оплатити своє замовлення

Фото: Prague Stay

Знайти ресторани, які приймають криптовалюту, сьогодні можна практично в будь-якому куточку світу. Практично всі вони є на порталі Coinmap.org. Проте вже дуже близько той час, коли запитання «Чи можна розрахуватись криптовалютою?» не викликатиме здивування у жодного офіціанта. 

А почати використовувати криптовалюту можна з біржею Bybit! Реєструйся сьогодні на Bybit і забирай до 600$ у бонусному центрі.

Головне фото: PaySpace

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Зеленчук Інна

Останні записи

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

5 днів тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Відень!

Укрзалізниця розпочала онлайн-продаж квитків на потяги, що прямують у сполученні Україна — Австрія, а саме:…

1 тиждень тому

RegioJet: новий рейс із України до Праги з 27 березня! Квитки від €18.9!

Чеська транспортна компанія RegioJet відкрила продаж квитків на нове залізничне сполучення з України до Чехії…

2 тижні тому

FlixBus відкрив новий автобусний маршрут з Києва – до Дрездена, Франкфурта та аеропорту Штутгарта

FlixBus анонсував нову автобусну лінію зі столиці України до аеропорту Штутгарта у південно-західній частині Німеччині.…

2 тижні тому

УЗ тестує сервіс моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення!

Укрзалізниця запускає бета-тестування моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення. Тепер для користувачів,…

2 тижні тому

УЗ відкриває онлайн-продаж квитків до Австрії та Угорщини!

Укрзалізниця повідомила про відкриття онлайн-продажу квитків на потяги з міст України до Австрії та Угорщини…

2 тижні тому