Залізниця

УЗ повертає платний проїзд на неевакуаційних та міжнародних потягах

УЗ повертає платний проїзд на неевакуаційних та міжнародних потягах, а також рейсах закордон. При цьому евакуаційні поїзди внутрішнього сполучення та міжміські електрички залишаться безкоштовними. Про це повідомляє прес-служба перевізника.

Повернення до систематизованого продажу квитків на міжнародні рейси дасть змогу пасажирам планувати свою подорож заздалегідь і гарантовано забезпечити собі місця у вагоні, адже посадка буде за квитками.

Водночас евакуаційні рейси УЗ всередині країни й надалі будуть безкоштовними, а пріоритетом в посадці надається дітям та матерям. Нагадаємо, що УЗ запустила cайт Пасажирські перевезення під час війни, на якому доступний повний перелік актуальних рейсів, а рейси з відкритим продажем квитків позначені зірочкою.

Повернення платного проїзду на деяких потягах дозволить Укрзалізниці виконати свої зарплатні зобов’язання перед поїзними бригадами, які з першого дня війни самовіддано вирушають у рятівні евакуаційні рейси, подекуди курсуючи по два тижні поспіль.

“2,75 млн українців та громадян інших країн уже врятовано залізницею й доставлено до безпечних місць – і ми продовжимо це робити, свідомо лишаючи всі внутрішні евакуаційні рейси безкоштовними. Це питання честі для нас, адже будь-хто повинен мати можливість убезпечити себе та своїх близьких, покинувши найбільш гарячі точки у безпечних вагонах Укрзалізниці, – каже Олександр Перцовський, керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці.

Роз’яснення Укрзалізниці щодо придбання квитків на міжнародні рейси

  • Київ-Хелм, Дніпро-Хелм, Харків-Хелм (за призначення) – у чат-боті, на сайті booking.uz.gov.ua. Вводити необхідно сполучення в межах України, а саме Київ-Ягодин. Це й буде квиток до Хелма.
  • Одеса-Перемишль – квитки на booking.uz.gov.ua та в касах
  • Київ-Варшава – квитки на booking.uz.gov.ua та в касах, пошук по станції Варшава-Всходня.
  • Київ-Відень – квитки до вагону 21/431 тільки в касі №1 касового залу №3 на центральному вокзалі Києва. У вагон Відень-Київ 22/432 – квитки на сайті австрійських залізниць OEBB.
  • Аналогічні умови для сполучення Київ-Будапешт, при цьому поїзди зупинятимуться по ст. K?b?nya fels? (Budapest) з трансфером до стадіону BOK, де облаштований волонтерський пункт з можливістю подальшої подорожі до аеропорту та інших вокзалів столиці Угорщини.

Автор фото – Юрій Зінькевич

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх новин:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Олекса

Останні записи

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

4 дні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Відень!

Укрзалізниця розпочала онлайн-продаж квитків на потяги, що прямують у сполученні Україна — Австрія, а саме:…

1 тиждень тому

RegioJet: новий рейс із України до Праги з 27 березня! Квитки від €18.9!

Чеська транспортна компанія RegioJet відкрила продаж квитків на нове залізничне сполучення з України до Чехії…

2 тижні тому

FlixBus відкрив новий автобусний маршрут з Києва – до Дрездена, Франкфурта та аеропорту Штутгарта

FlixBus анонсував нову автобусну лінію зі столиці України до аеропорту Штутгарта у південно-західній частині Німеччині.…

2 тижні тому

УЗ тестує сервіс моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення!

Укрзалізниця запускає бета-тестування моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення. Тепер для користувачів,…

2 тижні тому

УЗ відкриває онлайн-продаж квитків до Австрії та Угорщини!

Укрзалізниця повідомила про відкриття онлайн-продажу квитків на потяги з міст України до Австрії та Угорщини…

2 тижні тому