Новини

Авіакомпанія Wizz Air відкриє “дочку” в Україні у 2019 році?

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає ймовірним, що угорська лоукост-авіакомпанія Wizz Air відкриє “дочку” в Україні цього року. Цю інформацію він повідомив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, опублікованому 10 травня.

“Вони ведуть роботу, знову-таки, це було анонсовано їх керівником, який зустрічався з Президентом України Петром Порошенком минулого року. З нашого боку сприяння є, але це тільки їхнє рішення, як і імплементація. Я думаю, що вони відкриють українську “дочку” в цьому році, як вони і обіцяли”, – повідомив міністр.

Омелян також зазначив, що авіакомпанії, які працюють в Україні зараз активно розвивають мережу маршрутів до/з України. На сьогодні пасажиропотік українців та іноземців поділений в середньому порівну. Водночас Омелян не очікує суттєвого збільшення кількості нових авіакомпаній у 2019 році.

“Ми бачимо, що всі компанії, присутні на ринку (а їх досить багато), розширюють свою мережу. Це мене відверто тішить, тому що це означає, що літають не лише українці, а й іноземці в Україну. Тож це дуже хороший показник. Сьогодні наш пасажиропотік українців та іноземців поділений у середньому порівну – 50/50”, – сказав він.

Зазначимо, що вперше про відновлення української дочки Wizz Air та значні інвестиції в Україну заговорили восени минулого року. Тоді виконавчий директор Wizz Air Джозеф Вараді повідомив, що авіакомпанія планує до 2025 року розмістити в Україні 20 літаків Airbus A320 і A321 та перевозити 6 мільйонів пасажирів на рік. Орієнтовні інвестиції становитимуть близько близько 2,5 мільярдів доларів США. Наразі Wizz Air має лише одну базу в Міжнародному аеропорту “Київ”, на якому розміщено 4 літаки.

Нагадаємо, що авіакомпанія Wizz Air Ukraine була заснована в 2008 році і здійснювала авіаперельоти з Києва, Львова, Донецька і Харкова. У 2015 році компанію ліквідували, а її міжнародні рейси перейшли до “материнської” угорської Wizz Air.

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Віталій Трубников

Останні записи

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

15 години тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

16 години тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

6 днів тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

1 тиждень тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

2 тижні тому

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

4 тижні тому