Багато туристів, вибираючи путівки, мріючи про різні міста і країни, в результаті віддають перевагу улюбленій Туреччині. І це не дивно, адже ця країна має все необхідне для чудового відпочинку. У Туреччині вас чекають чисте тепле море, комфортні готелі, дивовижна природа, привітні місцеві жителі і, звичайно ж, знаменита традиційна кухня.
Смачна візитівка гостинної країни
Апетитна різноманітна їжа, приготована з місцевих продуктів, – невід’ємна частина турецької культури. І місцеві жителі із задоволенням діляться нею з усіма своїми гостями.
Існує ряд кулінарних шедеврів, спробувавши які, можна краще зрозуміти Туреччину та її традиції. Це не обов’язково складна і складена з великої кількості інгредієнтів їжа, але неодмінно дуже смачна і колоритна.
Більшість людей знайомиться з турецькою кухнею завдяки стравам, які можна знайти в ресторанах готелів, які працюють за системою «все включено». Вирушаючи в подорож, уточніть, чи є в меню готелю, де ви зупинитеся, місцеві делікатеси. Вибрати відповідний тур можна, перейшовши за посиланням http://www.coraltravel.ua/main/turkey.aspx.
ТОП-5 гастрономічних шедеврів Туреччини
Відпочиваючи в Туреччині, обов’язково спробуйте:
- хюнкяр бегенді. Страва з м’яса і баклажанів, відома своєю приголомшливою ніжністю. Овочі доводять до повітряного стану (баклажани чистять, запікають і пюрують), баранину з томатом і спеціями тушкують до виключної м’якості;
- лахмаджун. Виріб з тіста з гострим фаршем називають турецькою піцою. З тонкої основи формують човники, наповнюють яловичиною і дрібно нарізаними овочами – перцем, помідорами, цибулею, часником. Сир зверху не кладуть – в цьому головна відмінність турецької страви від італійського «побратима»;
- чі кефте. Страва з ніжного сирого (!) телячого фаршу. Можна сказати, що це турецький варіант всесвітньо популярного карпаччо. Кухарі додають до фаршу дрібного помелу готовий булгур, цибулю, томат, лимонний сік і червоний перець. З цієї суміші формують невеликі котлетки – кефте. Подають їх зі свіжою зеленню і хрустким хлібом;
- кебаб. Гаряча, піджариста, блискуча від ароматного масла страва з баранини – одна з головних фішок місцевої кухні. Їсти кебаб потрібно прямо з печі. Подають це блюдо з овочами, приготованими на грилі, та хрустким домашнім хлібом. Чудовим доповненням до кебабу стане келих хорошого місцевого червоного вина;
- сютлач. Представник великого сімейства знаменитих турецьких десертів. Всі знають королеву солодких столів – баклаву (пахлаву), а на скромні миски з чимось білим рідко звертають увагу. І даремно! Адже сютлач – ніжні і смачні молочні ласощі. Це пудинг або рисова каша з додаванням ванілі, фруктів, горіхів. Корочку десерту обпалюють в печі. Запивають такі ласощі ледь терпкою турецькою кавою.
Як при такій кількості гастрономічних спокус не повернутися додому із зайвими кілограмами, запитаєте ви? Відповідь проста: в турецьких готелях працюють тренажерні зали, басейни і спа-салони, які дозволять вам не думати про калорії і насолоджуватися в усіх сенсах смачним відпочинком.
Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:
Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!