Lufthansa Group прийняла рішення про перший пакет реструктуризації у зв’язку із поширенням пандемії коронавіруса та зменшенням попиту на пасажирські авіаперевезення. Відтак, буде значно скорочено розмір флоту усіх авіакомпаній групи та припинено діяльність дочірнього лоукостера Germanwings. Про це повідомляється у прес-релізі авіакомпанії.

В авіакомпанії очікують значного падіння попиту на авіаперельоти протягом та після періоду коронавірусної кризи, відтак відбувається неминуче скорочення польотних операцій. Виконавча рада Deutsche Lufthansa AG не очікує, що авіаційна промисловість швидко повернеться до рівня докоронавірусної кризи –  прогнозується, що пройдуть місяці до повного зняття глобальних обмежень на перельоти, та роки поки світовий попит на авіаперельоти повернеться до рівнів, котрі були до кризи.

Виходячи з цієї оцінки, виконавчий комітет Lufthansa Group прийняв рішення про масштабні заходи щодо скорочення льотних операцій на довгострокову перспективу, які торкнуться майже всіх авіакомпаній групи Lufthansa.

Флагманська авіакомпанія Lufthansa виведе з експлуатації шість велетнів Airbus A380, сім літаків A340, а також п’ять Boeing 747, а також одинадцять літаків Airbus A320. Цим рішенням Lufthansa зменшить потужність у своїх базових аеропортах у Франкфурті та Мюнхені.

Читайте також  Канада дозволила в'їзд вакцинованим туристам

Дочірній лоукостер Eurowings також зменшить кількість своїх літаків, а також відмовиться від виконання далекомагістральної програми. Планується поступово припинити використання десяти Airbus A320. Польотні операції Germanwings будуть припинені повністю.

Інші авіакомпанії Lufthansa Group Austrian Airlines, SWISS та Brussels Airlines також скоротять розмір флоту, відтермінують поставки нових літаків та розглянуть питання раннього припинення використання старих літаків.

Нагадаємо, що авіакомпанії Lufthansa, Austrian та Swiss стали трьома найкращими авіакомпаніями Європи, а Lufthansa попала у топ-10 найкращих авіакомпаній світу у 2019 році за версією SkyTrax.

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …