З сьогоднішнього дня, 15 червня, Греція переходить до другого етапу послаблення обмежень на подорожі та дозволяє міжнародні авіаперевезення. З цієї нагоди опубліковано зрозумілі та логічні правила перетину кордону для іноземців, в тому числі українців.

Зазначимо, що на період другого етапу послаблень карантинних заходів, з 15 по 30 червня, в Греції працюватимуть тільки два летовища: Міжнародний аеропорт Афіни «Елефтеріос Венізелос» та Міжнародний аеропорт «Македонія» в Салоніках.

В цей період грецький уряд запровадив специфічні норми для громадян різних країн щодо вимог в’їзду, транзиту, перебування та під час виїзду. Отож, з 15 червня та до 30 червня 2020 року діятимуть наступні правила:

Пасажири, що прибувають, класифікуються відповідно до їх походження у окремі групи, для яких діятимуть різні правила щодо обов’язковості тестування на Covid-19.

  • ГРУПА А: Австрія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Німеччина, Угорщина, Ісландія, Ірландія, Латвія, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург, Мальта, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Швейцарія.
  • ГРУПА В: Албанія, Бельгія, Франція, Італія, Північна Македонія, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція, інші країни, що не входять до ЄС, в тому числі Україна.

Пасажири, які прибувають в Міжнародний аеропорт Афіни «Елефтеріос Венізелос», та походять з ГРУПИ А, підлягають випадковому тестуванню на Covid-19 після прибуття.

Громадяни України та інші пасажири, які відносяться до ГРУПИ Б та прилітають до Афін, незалежно від того чи це прямий рейс чи через країну, що входить до групи А, підлягають 100% тестуванню на Covid-19. Отож, для того щоб потрапити в Грецію громадянам України необхідно робити тест на коронавірус по прибуттю. Якщо тест негативний, пасажир зобов’язаний перебувати на самоізоляцію протягом 7 днів.

Зазначимо, що пасажири, які прибувають в аеропорт Салоніки, підлягають 100% тестуванню на Covid-19 після їх прибуття. Пасажири, які подорожуватимуть з пересадкою в  Афінах чи Салоніках зможуть продовжити подорож до кінцево пункту призначення після проходження тестування. Після прибуття будуть змушені самоізолюватися допоки не з’явиться результат тестування.

Усі іноземні громадяни будуть змушені заповнювати спеціальні форми з інформацією про орієнтовне місце знаходження в Греції та іншими контактними даними.

Читайте також  Найкрасивіші острови Греції: пляжі, місця, історія, ціни, як долетіти.

Нагадаємо, що український Уряд відкрив пункти пропуску в українських летовищах для іноземних громадян з 15 червня. З сьогоднішнього дня відновлено виконання міжнародних авіарейсів.

Третій етап послаблення карантинних заходів в Греції:

Третій етап поступово водитиметься з 1 липня 2020 року. З цього дня міжнародні рейси будуть дозволені в усі аеропорти Греції, а відвідувачі підлягатимуть випадковому тестуванню на Covid-19 після прибуття. Додаткові обмеження щодо певних країн будуть оголошені пізніше!

Додатково:

  • з 15 червня дозволено прибуття в Грецію через сухопутні кордони із Албанії, Північної Македонії та Болгарії. Відвідувачі проходитимуть випадкове тестування після прибуття.
  • з 1 липня буде дозволено прибуття морем. Відвідувачі проходитимуть випадкове тестування після прибуття.
  • Греція на будь-якому етапі залишає за собою право змінювати будь-яке з перерахованого вище в світлі мінливих обставин

Photo by Vesela Vaclavikova on Unsplash

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

2 коментарі

  1. Оксана

    15 Червня, 2020 в 5:41 pm

    Спасибі за інформацію. Але ж вичитуйте тексти, просто кров з очей від елементарних помилок. “Запровадив специфічні нормами” та інше. І це не лише ви такі – суцільний пофігізм інтернет-видань щодо якості матеріалів, а що, читач невибагливий, можна й не заморочуватись, схаває й так. Яка тоді може бути довіра до змісту текстів? Фактчекінг хоч проводиться?

    Відповісти

    • адмн

      18 Червня, 2020 в 4:32 pm

      Так, помилки трапляються, оскільки більшість матеріалів (новини, гарячі розпродажі, тощо) готуються в поспіху паралельно з виконанням інших функцій… Тому не судіть строго, ми стараємося. Помилок немає в наших путівниках, так як вони вичитуються. На рахунок фактчегінга – то тут у нас все чітко, тільки офіційна інформація, або перевірені джерела.
      Дякуємо за уважність!

      Відповісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …