Бельгія відкрилася для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради Європейського Союзу. Про це повідомив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Для подорожі в Бельгію необхідно:

  • заповнити форму Passenger Locator Form (PLF), за 48 годин до прибуття в країну (форма має бути заповнена кожною особою, віком від 12 років. Відомості про дітей до 12 років вносяться у PLF-форму батьків або належним чином уповноважених супроводжуючих осіб)
  • наявність негативного ПЛР-тесту зробленого не більш ніж за 72 години до прибуття у Бельгію або
  • наявність сертифікату про проходження повного курсу вакцинації (визнаються вакцини затверджені Європейським агентством з лікарських засобів – Pfizer, AstraZeneca, Jensen, Moderna) або
  • наявність документу, що засвідчує факт одужання COVID-19 (позитивний тест на COVID, дата видачі якого не перевищує 180 днів з моменту тестування (вважається, що протягом цього періоду повторне інфікування є маловірогідним)

❗ Зазначимо, що наразі Україна перебуває в червоному списку безпеки COVID-19 Бельгії, сподіваємося, що найближчим часом вона буде внесена до зеленого списку .

Якщо ви подорожуєте з країн зеленої або помаранчевої зони – тестування та карантин не потрібні.

Якщо ви подорожуєте з країни червоної зони за межами Євросоюзу, при цьому не є резидентом Бельгії та не маєте посвідку на проживання в Бельгії – мета поїздки має бути «поважною» та має бути підтверджена належним дозвільним документом, виданим Посольством Бельгії у відповідній країні. Крім того має бути в наявності негативний PCR-тест (зроблений не більш ніж за 72 години до прибуття у Бельгію) або сертифікат про одужання. Необхідно пройти тестування на COVID протягом перших двох днів перебування в Бельгії та на 7 день. Залишатися на карантині протягом 10 днів.

Більше інформації тут.

Автор фото – Luiza Giannelli

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …