Міністерство охорони здоров’я Шрі-Ланки спростило умови в’їзду для вакцинованих туристів. Про це йдеться в наказі Міністерства від 28 жовтня.

Так, з обов’язковою умовою для відвідання Шрі-Ланки залишається негативний ПЛР тест для усіх туристів (зроблений протягом 72 годин до посадки в літак) або антиген тест (зроблений протягом 48 годин до посадки в літак). Від тесту звільняються діти до 2 років.

Повністю вакциновані туристи з тестом зможуть потрапити в Шрі-Ланку та вільно пересуватись в без самоізоляції та тесту по прибуттю. Для цього потрібно мати міжнародний сертифікат про вакцинацію будь-якою існуючою вакциною від COVID-19 англійською мовою (від отримання останньої дози пройшло не менше 14 днів), а також наявність негативного ПЛР-тесту (72 години) або антиген-тесту (48 годин).

Невакцинованим дітям (віком від 12-18 років) таких туристів необхідно здати ПЛР тест по прильоту (в аеропорту або готелі рівня 1 «Safe and Secure”), і якщо ПЛР негативний – дозволено вільне пересування у супроводі батьків.

Неповністю вакциновані (термін після отримання останньої дози вакцини менше 14 днів) будуть здавати тест по прибуттю, перебуватимуть у “Гнучкій біо-бульбашці” з усіма доступними зручностями готелів та можливістю відвідувати затверджені туристичні місця. Після завершення терміну 14 днів після отримання останньої дози вакцинації потрібно здати антиген-тест, який дозволить вийти з “біо-бульбашки” та вільно подорожувати країною.

Невакциновані туристи будуть зобов’язані здавати тест по прибуттю (в аеропорту або готелі рівня 1 «Safe and Secure”) та будуть зобов’язані перебувати на 14-ти денній самоізоляції у готелі рівня 1 «Safe and Secure” (яку можна скоротити здавши антиген-тест на 12-й день).

Для туристів з позитивним ПЛР-тестом передбачено лікування чи перебування у одному із приватних госпіталів у Шрі-Ланці.

З детальною інформацією щодо оновлених умов в’їзду в Шрі-Ланку можна ознайомитись тут:

УмовиПовністю вакцинованіНеповністю вакцинованіНе вакциновані
Електронна візатактактак
Заповнення електронної форми та придбання страховкитактактак
ПЛР/антиген тест до вильотутактактак
ПЛР-тест по прильоту/антиген-тест на 12 день перебуваннянітактак
14-ти денна (13 ночей/14 днів) самоізоляція у готелі Safe and Secureнітактак
ПЛР-тест на 14-й день після отримання останньої дози вакцининітакні

Нагадаємо, що в липні 2021 року Шрі-Ланка спростила умови в’їзду в країну для вакцинованих туристів, але тоді потрібно було здавати ПЛР-тест на другий день перебування в країні.

Також нагадаємо, що в грудні 2020 року українці стали першими постковідними туристами на Шрі-Ланці – тоді було потрібно мати негативний ПЛР-тест та перебувати тільки в готелі так звана “туристична бульбашка”.

💡 Умови в’їзду в Шрі-Ланку можуть змінюватись, тому рекомендуємо перевіряти їх на сайті МЗС України.

Скористайтесь посиланнями нижче для пошуку дешевих квитків на Шрі-Ланку:

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …