Новини

Угоду про “відкрите небо” України з ЄС можуть підписати 11 лютого

Угоду про Спільний авіаційний простір України з ЄС можуть підписати 11 лютого. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.


11 лютого 2021 року відбудеться засідання Ради асоціації Україна-ЄС. На момент заходу всі процедури для підписання Угоди про «відкрите небо» з боку України будуть завершені. І якщо Єврокомісія також завершить всі процедурні питання, то Угода буде підписана на раді асоціації.

Угода містить велику кількість зобов’язань. За словами Стефанішиної, вона подібна до угоди про асоціацію. Україна, зокрема, має переглянути правила щодо безпеки польотів та захист прав споживачів.

Програма “Відкрите небо” була створена для скасування повітряних бар’єрів між європейськими країнами. Це означає, що в країнах, які приєднались до ініціативи, існують рівні права та можливості для всіх авіаперевізників. Завдяки “відкритому небу” авіакомпанії можуть не лише здійснювати будь-яку кількість рейсів між різними країнами. В них також з’явилась можливість здійснювати каботаж, тобто внутрішні перельоти всередині іншої країни. Приміром, це дозволило ірландському лоукостеру Ryanair літати не лише з Дубліна в Берлін, але й із Кракова в Гданськ, які розташовані в Польщі.

Українська угода про САП  передбачає інкорпорування в українське законодавство 64 регламентів і директив ЄС. Фактично після підписання договору будь-яка компанія ЄС зможе літати в Україну без погодження з чиновниками, а лише після переговорів з аеропортом. Без угоди про САП ці польоти регулюються міжурядовими угодами, які обмежують не лише кількість авіакомпаній, але й кількість польотів.

Фото: meetingsnet

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

 

Зеленчук Інна

Останні записи

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило прийом…

6 днів тому

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

2 тижні тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

2 тижні тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

3 тижні тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

3 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

3 тижні тому