Новини

Володимир Зеленський оголосив про створення національного авіаперевізника України

Президент України Володимир Зеленський на форумі «Велике будівництво: авіація та туризм» оголосив про початок процедури створення національного авіаперевізника України.

«Від обіцянок переходимо до практичної реалізації – це наш національний авіаперевізник. Його створення буде розпочато офіційно вже сьогодні», – заявив Зеленський.

Авіакомпанія матиме назву UNA – Ukrainian National Airlines. Для її створення з державного бюджету готові витратити 2,5 мільярда гривень.

Першочергово маршрутна сітка включатиме 2 внутрішніх авіарейси та 14 міжнародних рейсів середньої дальності. Початок їх виконання заплановане на 2022 рік, а перший дальномагістральний рейс – на рік пізніше, у 2023 році.

Перші рейси UNA виконає на 3-5 середньомагістральних літаках місткістю 150-180 місць. В подальшому планують закупити кілька турбогвинтових літаків на 70 місць та один дальньомагістральний – на 300-330 місць.

До 2026 року планується розширити мережу внутрішніх маршрутів до 8, міжнародних середньомагістральних – до 37, а також виконувати 5 дальномагістральних авіарейсів.

Також президент зазначив, що участь у створенні братиме європейська авіабудівна компанія Airbus.

Міністерство інфраструктури України підписало з Airbus Меморандум, що передбачає можливість лізингу чи купівлі майбутнім національним авіаперевізником 22 літаків: шести малих вузькофюзеляжних літаків (типу А220), 12 середніх вузькофюзеляжних літаків (типу А320/А321), чотирьох широкофюзеляжних літаків (типу А330/350).

Віцепрезидент компанії Airbus Кімон Сотіропулос також заявив, що після створення авіакомпанії UNA готовий розглянути можливість співпраці з українською авіакосмічною галуззю.

Нагадаємо, що на початку тижня перший рейс виконала авіакомпанія Air Ocean Airlines, яка позиціонує себе, як “регіональний перевізник, що планує виконувати внутрішні та міжнародні польоти на сучасних літаках АН-148-100Е вітчизняної розробки. І яка вважалась обіцяним Зеленським новим національним перевізником.

Джерело: avianews

Фото: Радіо Свобода

Підтримати проект

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Зеленчук Інна

Останні записи

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило прийом…

2 тижні тому

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

3 тижні тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

3 тижні тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

4 тижні тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

4 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

4 тижні тому