Новини

Авіакомпанія XL Airways призупинила продаж квитків через фінансові труднощі

Французька авіакомпанія XL Airways, 19 вересня призупинила продаж квитків. У своєму повідомленні для пасажирів XL Airways зазначила, що це сталося “через фінансові труднощі”. Також вона оголосила, що деякі рейси будуть скасовані.

XL Airways обслуговує різноманітні напрямки, багато сезонних, з головної бази в паризькому аеропорту імені Шарля де Голля (CDG). Її маршрутна мапа містить напрямки у Франції та на французьких острівних територіях в Карибському басейні та в Африці. XL Airways також літає в США (Лос-Анджелес, Маямі, Ньюарк і Сан-Франциско), Мексику, Кубу та Домініканську Республіку.

Повідомлення про фінансові труднощі XL Airways.

Як показує нещодавнє банкрутство Aigle Azur, французькі бюджетні перевізники стикаються з жорсткою конкуренцією з боку Norwegian та LEVEL. Норвезька та іспанська авіакомпанії працюють, як на коротких маршрутах, так і на далекомагістральних зі своїх баз у Парижі. На завжди конкурентоспроможному маршруті Париж – Нью-Йорк загальна кількість авіакомпаній досягла історичного рекорду – 10. Туди ж готуються зайти Corsair та French Bee на лайнерах Airbus A330 та Airbus A350 відповідно.

Компанія XL Airways оголосила через свій франкомовний сайт, що рейси відбуватимуться протягом вихідних, проте з 23 вересня деякі можуть бути скасовані. Авіакомпанія надала пасажирам безкоштовний номер телефону для отримання актуальної інформації. Також статус рейсу можна перевіряти через веб-сайт, однак ця інформація наразі стосується лише рейсів поточної доби.

Про авіакомпанію XL Airways:

Заснована в 1995 році, компанія XL Airways є досить невеликою французькою авіакомпанією. Наразі авіакомпанія має флот із всього п’яти літаків Airbus A330, за інформацією Planespotters.net. Серед цих п’яти, один із літаків Airbus A330-200 авіакомпанії Hi Fly. Однак на сторінці “Наш флот” на сайті авіакомпанії він не вказаний. Авіакомпанія спочатку була заснована під назвою Star Europe і має позивний Starway.

Літак Airbus A330-200 авіакомпанії XL Airways в міжнародному аеропорту Бориспіль. © Jetphotos/Віталій Трубников.

XL Airways – бюджетна авіакомпанія, а її лайнери оснащені салоном економ-класу. При розташуванні крісел за схемою 3+3+3, літаки можуть вмістити від 358 до 408 пасажирів.

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Віталій Трубников

Останні записи

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило прийом…

5 днів тому

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

2 тижні тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

2 тижні тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

2 тижні тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

3 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

3 тижні тому