На засіданні у Вінницькій міській раді повідомили, коли саме розпочнеться реконструкція вінницького аеропорту. Директор аеропорту, Ярослав Мазурець, оголосив, що орієнтовна дата закриття – 15 липня 2019 року. Відкриття планують зробити до початку нового року. Директор підприємства також закликав до обговорень щодо запуску нових авіамаршрутів після реконструкції аеропорту.

Про виділення коштів на реконструкцію заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час розширеної прес-конференції 5 лютого 2019 року. Урядова програма передбачає реконструкцію міжнародного аеропорту у Вінниці, де буде проведена комплексна модернізація технічних систем і створено сучасний аеродромний комплекс. Це дозволить збільшити пасажиропотік і розкрити потенціал вантажних перевезень, що відповідає потребам регіону.

інфографіка аеропорт вінниця
Інфографіка реконструкції вінницького аеропорту. © Міністерство інфраструктури України

На реконструкцію аеродрому комунального підприємства «Аеропорт Вінниця», у 2019 році буде спрямовано 1 млрд гривень. Загальний обсяг фінансування проекту, який реалізовують у дві черги, становить 2,2 млрд грн.

Таким чином вже до кінця 2019 року планують зробити: реконструкцію покриття злітно-посадкової смуги та реконструкцію основної руліжної доріжки РД-3. Частково відремонтувати покриття перону, освітлення перону, водостічну мережу та очисні споруди в районі частини перону та льотної зони. Оновити радіотехнічне та метеорологічне забезпечення, кабельну мережу та інженерні мережі електропостачання і зв’язку.

Читайте також  Найнеймовірніші аеропорти світу!

На початку 2020 року стартує друга черга реконструкції вінницького аеропорту, яка триватиме впродовж 18 місяців. Орієнтовна вартість складе 1 мільярд 200 мільйонів гривень. Ці кошти планують освоїти на реконструкцію другої частини перону, аванперон, автодорогу, патрульну автодорогу, паркан по периметру, інженерні мережі електропостачання та зв’язку, пандуси і примикання покриттів, реконструкцію будівлі командно-диспетчерського пункту з КПП тощо.

Нагадаємо, що навесні 2019 року авіакомпанія МАУ оголосила про закриття свого найкоротшого авіарейсу Київ-Вінниця. Однією з причин називали затримки з поставками літаків Boeing 737MAX. Водночас, продовжується виконання рейсів Вінниця – Тель-Авів.

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …