Пропонуємо вашій увазі розповідь відомого мандрівника та гіда Андрія Ходєєва про те як стати вправним шкіпером, брати яхти на прокат та подорожувати під вітрилами у будь-яку точку світу!

Андрій Ходєєв
Андрій Ходєєв

Як я став вправним та досвідченим капітаном?

Моя історія розпочалася із академії Fleet 5, куди я прийшов, маючи лише бажання навчитися керувати яхтою і не маючи жодного досвіду.

Мене познайомили зі шкіперами, котрі розповіли, навчили і показали мені усе необхідне і навіть більше. Почалося навчання, першим етапом якого, звичайно, була теорія. Я дуже сподівався, що вона не буде нудною, але при цьому дасть мені всі необхідні теоретичні навички. І дійсно, курс перевершив усі мої найоптимістичніші очікування!

Ось що мені найбільше сподобалося:

  • Теорію можна пройти онлайн. Я сам з Харкова, а академія розташована в Києві. Та це не стало проблемою, адже шкіпери Fleet 5 також ведуть лекції онлайн, котрі не поступаються звичайним курсам.
  • Самі лекції – дуже цікаві, зрозумілі та динамічні (ненавиджу нудні теоретичні курси). До того ж, можна поставити додаткове запитання онлайн, і лектор дасть на нього детальну відповідь.
  • Якось я не зміг бути онлайн у потрібний час, але нічого не пропустив! Бо усі лекції доступні у запису до кінця курсу, отож я просто подивився потрібний мені урок наступного дня.

Щойно закінчилася теорія, ми вирушили на практику в Грецію. Це була справжня капітанська пригода у відкритому морі! Тільки уявіть: яскраве синє море, вітер в обличчя, і я сам вперше керую справжньою яхтою… Звичайно, мій вчитель – досвідчений шкіпер, який мене всьому навчив, – був поруч і в морі.

Що сподобалось на практиці:

  • Формат Boot Camp. Певно, краща практика з усіх можливих. Ми реально мешкали на борту, ходили морем, навчалися новому під керівництвом профі.
  • Країна, де проходила практика. Шикарно, що то була Греція! Адже набагато приємніше практикуватися та подорожувати водночас. До того ж, в таких прекрасних місцях!
  • Реальні навички. Так, ми все ж таки не поїхали просто «потусити на яхті», ми дійсно навчилися керувати нею!
Читайте також  Все про морські круїзи: ціни, харчування, розваги, екскурсії, морська хвороба та інше

Так закінчилось моє навчання. Після цього мене прийняли до клубу капітанів Fleet 5 і видали всі необхідні сертифікати (до речі, вони міжнародні). Ще через кілька місяців я вже зміг взяти з собою дівчину та друзів, зафрахтувати яхту, все спланувати і вирушити у яхтвік в ролі капітана! Вперше зафрахтувати яхту мені також допомогли мої вчителі з Fleet 5, адже самому це робити досить складно. Та й довіряти таку справу аби-кому не хотілося.

Зараз ми разом зі шкіперами клубу Fleet 5 подорожуємо і навіть беремо участь у регатах. Адже коли ти у складі флотилії – це вдвічі цікавіше та безпечніше. До речі, регата тепер – моє нове спортивне хобі. Але то вже зовсім інша тема, про яку можна написати окрему статтю.

yacht photo

Що можу сказати на завершення? Я жодного разу не пошкодував, що вирішив втілити свою давню мрію. З тих пір я зрозумів: якщо хочеш – роби, і не потрібно сумніватись. Наразі я допомагаю втілювати мрії майбутніх капітанів.

Тому хочу і вам допомогти розпочати свій шлях у яхтингу. Якщо давно маєте таку мрію – просто клікайте на посилання – і ваше життя стане ще яскравішим;)

Теоретичний курс яхтингу (онлайн):

  • груповий – 3900 грн (спеціальна ціна в умовах карантину) – 1,5 місяця, 12 занять двічі на тиждень.
  • індивідуальний – 27000 грн;

ви самі обираєте графік та час для індивідуальних занять із вашим шкіпером.

Також ми видаємо усім своїм студентам сертифікат на 100€ для проходження практики у відритому морі!

Практичний курс яхтингу:

  • 1-й тиждень практики в Греції — €900 (включає все, окрім перельоту та харчування)
  • 2-й тиждень практики в Туреччині — від €600 (включає все, окрім перельоту та харчування)
  • Екзамен IYT — 450€ (включає всі внески та оформлення двох ліцензій).

Курс проводиться під керівництвом наших шкіперів на завчасно зафрахтованій яхті.

Усі питання можна поставити за номером: +380 50 463 74 75

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

  • sailing marinero 1

    Яхтинг як альтернативний вид відпочинку

    Сьогодні дозволити собі подорожувати на вітрильній яхті може кожен, і для цього не обов’яз…
Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило …