Польський національний залізничний перевізник PKP Intercity анонсував новий розклад потягів на наступний рік, що набуде чинності 15 грудня.

У сезоні 2024/2025 буде доступно 505 рейсів (471 цілорічних і 34 сезонних), що на 51 більше, ніж зараз. Поїзди курсуватимуть регулярно: щогодини між Вроцлавом і Краковом, кожні дві години з Познані до Кракова та між Гдинею і Вроцлавом.

У розкладі зросте кількість поїздів IC, що забезпечить більший комфорт пасажирам. Тривають інфраструктурні модернізації, які можуть вплинути на час подорожей, але забезпечать зручніші умови в майбутньому.

З грудня потяги PKP Intercity скоротять час у дорозі. Наприклад, з Варшави до Щецина – 4 години 18 хвилин, до Білостока – 1 година 30 хвилин. Розширено сполучення Pendolino до Щецина через Познань. З’являться нові міжнародні маршрути до Чехії та Німеччини:

  • IC Baltic Express: потяг розширює мережу сполучень між Польщею та Чехією. Він курсуватиме через великі польські міста, такі як Гданськ, Бидгощ, Познань, Вроцлав, а також через менші міста — Тчев, Іновроцлав, Гнєзно, Лешно та Клодзко.
  • IC Galicja: новий міжнародний потяг, який курсуватиме за маршрутом Перемишль – Краків – Берлін. Він стане третім рейсом на цьому популярному маршруті, що дозволить поїздам з Кракова, Катовіце та Вроцлава до Берліна відправлятися кожні 4 години.

У внутрішніх перевезеннях покращено сполучення між Варшавою та Вроцлавом, Щецином та Перемишлем.

У новому розкладі 2024/2025 для міста Перемишль передбачено кілька важливих внутрішніх сполучень:

  1. Внутрішні сполучення:
    • IC Gierymski: новий потяг, який з’єднає столицю Малопольського воєводства (Краків) з Перемишлем. Це забезпечить зручне внутрішнє сполучення для мандрівників, зокрема, для тих, хто їде з інших регіонів через Краків.
  2. Сезонні маршрути:
    • Потяг IC Sukiennice курсуватиме до Перемишля, а в літній сезон продовжуватиме маршрут до/з Закопане, що зробить подорож з Перемишля до популярних туристичних місць ще зручнішою.

Загалом, новий розклад розширює як міжнародні, так і внутрішні зв’язки для Перемишля, роблячи його важливим транспортним вузлом для подорожей по Польщі та за її межі.

До Перемишля курсують кілька міжнародних поїздів з різних міст України. Ось основні варіанти рейсів:

  • Київ-Перемишль: Поїзди №51, №705 (Інтерсіті+), №89. Відправлення ввечері, прибуття вранці;
  • Одеса-Перемишль: Поїзд №53. Відправляється о 14:45, прибуває о 5:53.
  • Харків-Перемишль: Поїзд №73 по непарних числах.
  • Запоріжжя-Перемишль: Поїзд №32, в дорозі приблизно 20 годин.

Ці маршрути також забезпечують сполучення з іншими містами Європи через пересадки в Перемишлі. Рекомендується регулярно перевіряти актуальний розклад і можливі затримки на офіційних сайтах, оскільки ситуація може змінюватися через поточні події.

Квитки можна придбати в застосунку та чат-ботах Укрзалізниці, на сайті. Нагадаємо, що липня минулого року квитки в Перемишль можна придбати лише онлайн.

Будьте в курсі наших новин:

💡 Підтримати редакцію Lowcost.ua:

Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

УЗ та SKPL продовжать виконувати рейси Варшава – Львів через Раву-Руську

Завдяки оновленню домовленостей Укрзалізниці із польським приватним перевізником SKPL, зав…