Інше

airBaltic додає збільшену 12 кг ручну поклажу! Багажні правила авіакомпанії!

Латвійська авіакомпанія airBaltic змінила правила перевезення ручної поклажі додавши можливість забронювати збільшену одиницю ручної поклажі вагою 12 кілограм, за яку доведеться доплатити від €8.9. Водночас, на відміну від своїх більш іменитих лоукост-конкурентів, в авіакомпанії залишили без змін старі правила перевезення ручної поклажі, відповідно до яких ви можете безкоштовно взяти з собою дві одиниці ручної загальною вагою до 8 кілограм!

Нагадаємо, що airBaltic виконує регулярні рейси із Києва, сезонні в Одесу, а з 1 квітня почне літати зі Львова!

Зауважимо, що максимально допустимі розміри нової “важкої” ручної поклажі ідентичні розмірам безкоштовної ручної поклажі:

  • валіза розміром 55x40x23 см
  • особиста річ 30x40x10 см

Як уже вказували вище, вартість “важкої” ручної поклажі становить €8.9 при бронюванні авіаквитків на сайті авіакомпанії, €12.9 при бронюванні в агентствах, та €14.9 на сайті або в агентстві уже після бронювання квитків.

Забронювати 12-ти кілограмову ручну поклажу можна в розділі My Booking на сайті авіакомпанії, або в агентстві мінімум за годину до рейсу! Варто зауважити, що в аеропорту цю опцію докупити не можна.

Якщо ви не впевнені в розмірах та/або вазі вашої ручної поклажі, вам необхідно зв’язатися з відділом багажу перед тим, як пройти безпеку, у тому випадку якщо буде виявлено, що ваша ручна поклажа перевищує ліміт, вам потрібно буде заплати €50. У тому випадку, якщо при перевірці на гейті ручна поклажа перевищуватиме максимально допустимі розмір та вагу вам доведеться заплати штраф у розмірі €60, а більша одиниця полетить в багажному відсіці літака.

Особиста річ: сумочка, сумка для ноутбука, безкоштовна сумка для покупок, сумка для фотоапарату, парасолька.

Тарифи airBaltic за перевезення багажу:

Тип багажу Ціна при бронюванні квитків Ціна після бронювання квитків
Дві одиниці ручної поклажі 8 кг безкоштовно безкоштовно
Дві одиниці ручної поклажі 12 кг €8.9 €12.9 – €14.9
Реєстрований багаж 20 кг €19.9 €34 – €50
Штраф за перевищення розміру ручної поклажі €50-€60

Реєстрований багаж:

Максимально допустимий розмір реєстрованого багажу становить 100x50x80 см та 20 кілограм. Зауважимо, що у тарифах Premium (1 одиниця) та Business (2 одиниці) включений реєстрований багаж.

Найдешевші авіаквитки, в тарифі Basic не передбачають реєстрованого багажу, проте, його можна докупити за €19.9 при покупці квитків, за €35 при покупці через агентство або після бронювання та за €50 при реєстрації на рейс в аеропорту.

Якщо, вага вашого багажу перевищить 20 кілограм вам доведеться заплатити штраф €50.

Спортивний інвентар:

Багажні правила авіакомпанії дозволяють брати наступний спортивний інвентар: велосипеди, обладнання для дайвінгу, інвентар для гольфу, лижний та сноубордичний інвентар, хокейний інвентар, кайт, а також інвентар для рибалки. Усе зазначене обладнання мусить бути запаковане в чохли.

Власники квитків в Бізнес-класі можуть безкоштовно перевозити спортивний інвентар, а власники квитків в тарифах Basic та Premium можуть докупити спортивний інвентар за €40 при бронюванні та за €60 в аеропорту.

Сумка для мам з немовлятами:

Якщо бронювання включає немовля або дитину, можна безкоштовно перевозити одну повністю розбірну дитячу коляску, коляску або дитяче автокрісло. Немовлята можуть безкоштовно подорожувати з одницєю зареєстрованого багажу до 10 кг.

Посилання по темі:

airBaltic – латвійська національна авіакомпанія, яка була створена в 1995 році і наразі базується в Ризькому міжнародному аеропорту та у двох додаткових – Міжнародний аеропорт «Вільнюс» у Литві і Таллінський аеропорт ім. Леннарта Мері в Естонії. Авіапарк компанії налічує 34 літаки, а саме: 12-ть Bombardier Q400 NextGen, 14-ть AirBus A320-300 (Bombardier CS300), 6-ть Boeing 737-300 та два Boeing 737-500. Зауважимо, що авіакомпанія планує припинити експлуатацію усіх Boeing 737,  таким чином, до кінця року реактивний парк компанії буде складатися тільки з нових Airbus A220-300 (Bombardier CS300). ЕйрБалтік виконує перельоти по більш ніж 60 напрямкам, в тому числі три з України! 

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

 

Олекса

Останні записи

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило прийом…

2 тижні тому

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

2 тижні тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

2 тижні тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

3 тижні тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

4 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

4 тижні тому