Новини

Qantas та American Airlines створюють спільне підприємство

Уряд США схвалив створення спільного підприємства авіакомпаній Qantas та American Airlines, яке може запропонувати пасажирам низку переваг. Зокрема, нові маршрути, більше напрямків, краще стикування в аеропортах та додаткові бонуси для пасажирів, що часто літають.

“Спільне підприємство дозволить Qantas і American Airlines ще більше поглибити наше довгострокове партнерство. Для початку ми відкриваємо два нових маршрути з Брісбена до Чикаго і Сан-Франциско”, – повідомили в Qantas.

Обидва нові маршрути з Брісбена до Чикаго та Сан-Франциско будуть обслуговуватися літаками Boeing 787-9 Dreamliner компанії Qantas. Вони будуть запущені до кінця квітня 2020 року і додадуть щороку 170 тисяч місць на трансокеанських напрямках.

Boeing 787-9 Dreamliner авіакомпанії Qantas в спецлівреї “Yam Dreaming” в аеропорту Сан-Франциско. © Jetphotos/Chris Phan

Австралійський національний перевізник вперше розпочне літати в Чикаго, третє за населенням місто США. Оскільки аеропорт Чикаго є одним найбільших хабів American Airlines, то пасажири 30 напрямків отримають можливість літати до Австралії лише з однією пересадкою. Очікується, що рейс Чикаго – Брісбен буде четвертим за довжиною пасажирським рейсом у світі і другим за довжиною в мережі Qantas. Час польоту складатиме 16 годин і 20 хвилин, частота – 4 рази на тиждень.

З Брісбена до Сан-Франциско Qantas літатиме три рази на тиждень. Орієнтовний час польоту складе 12 годин і 40 хвилин. Мапа салону: 42 крісла в бізнес-класі в конфігурації 1-2-1, 28 крісел преміум-економу в 2-3-2 конфігурації, і 166 крісел економ-класу в конфігурації 3-3-3.

Мапа салону авіалайнера Boeing 787-9 Dreamliner авіакомпанії Qantas.

Компанії Qantas і American Airlines, звичайно, вже давно співпрацюють в альянсі Oneworld, членами якого також є British Airways, Qatar Airways і Cathay Pacific. Загалом, таке партнерство дозволяє пасажирам заробляти та використовувати милі на будь-якому з перевізників, реєструвати багаж на спільних рейсах, ділити лаунжі та надавати інші переваги лояльності по всій мережі.  До цього також додадуть послуги з кодшерингу на більшості наявних міжнародних рейсів між Австралією та США.

З іншого боку, перед створенням спільного підприємства American Airlines і Qantas змагалися за тих же пасажирів. Це означає, що вони конкурували в плані цін на квитки і якості обслуговування клієнтів. Спільне підприємство, звісно, прибере цю конкуренцію і це може призвести до здорожчання квитків та погіршення сервісу.

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Віталій Трубников

Останні записи

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило прийом…

2 тижні тому

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

2 тижні тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

2 тижні тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

3 тижні тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

4 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

4 тижні тому