Інше

Туристичне страхування та його особливості

Для гарантованого отримання екстреної медичної допомоги туристу, який відпочиває за кордоном, необхідно перед від’їздом оформити туристичну страховку – якщо планується відпочинок у країнах Шенгену, тоді отримання медичного полісу — це обов’язкова умова. Відсутність цього документа — це 100% відмова посольства у відкритті візи.

Їдемо відпочивати, або Навіщо потрібна туристична страховка

Якщо планується поїздка з метою відпочинку з України в безвізові країни, то наявність туристичної страховки не є обов’язковою умовою. Однак її відсутність — це недолік для самого відпочиваючого, адже в разі необхідності звернення за медичною допомогою всі витрати доведеться оплачувати самостійно.

Туристичний страховий поліс — це не тільки медичний захист. Плануючи поїздку за кордон з метою відпочинку, необхідно дізнатися, які види полісів для туристів бувають і наскільки важливими вони є. Оформлення страховки відбувається для кожного туриста, а її вартість залежить від різних факторів.

Види туристичного страхування

Щоб відпочинок, який планується, пройшов без непередбачених витрат, потрібно оформити страховку. Розрізняють три види туристичного страхування:

  1. Медична — є умовно-обов’язковою. Якщо турист їде до країн Шенгенської зони, то однією з умов надання візи є наявність оформленого поліса медичного страхування на весь період перебування за кордоном. Ця страховка гарантує, що в разі необхідності отримання екстреної допомоги, вона буде надана, а витрати покриті страховим агентством.
  2. Втрата багажу — щоб виключити неприємні наслідки втрати речей, необхідно оформити спеціальний вид страхування. Кошти за багаж відшкодовуються агентством в разі його загублення, пошкодження або при затримці видачі перевізником.
  3. Невиїзд — якщо поїздка планується завчасно, то можливе виникнення непередбачених ситуацій, наприклад, погіршення здоров’я. Повернути гроші за куплені квитки, бронювання готелю і вартість туру можна тільки за допомогою туристичної страховки від невиїзду.

Туристи самостійно приймають рішення про необхідність оформлення страховки від втрати багажу і на невиїзд. Медичний поліс рекомендується оформлювати завжди, навіть незважаючи на те, куди вирушає турист, на який термін, і незалежно від того, наскільки він матеріально забезпечений.

Оформлення туристичної страховки, або Що врахувати при її отриманні

Якщо ви отримуєте туристичну страховку вперше, то необхідно уважно ознайомитися з усіма аспектами. Відшкодовуються витрати на:

  • надання невідкладної екстреної медичної допомоги;
  • проведення операцій;
  • виникнення нещасних випадків;
  • транспортні витрати (в тому числі і доставлення тіла на батьківщину).

Залежно від типу відпочинку, можна розширити варіант медичного страхування. Ніхто не застрахований від нещасних випадків, тому, вирушаючи на відпочинок за кордон, потрібно обов’язково застерегти себе і своїх близьких від непередбачених витрат.

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи Твіттер або читайте наш канал у Telegram!

Роман Б.

Коротка інформація

Останні записи

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило прийом…

2 дні тому

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

1 тиждень тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

1 тиждень тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

2 тижні тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

2 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

3 тижні тому