Путівники

Кращі різдвяні ярмарки Європи

Плануєте вирушити на пошуки різдвяного настрою? Ми знаємо, куди вам треба поїхати цієї зими!

Спільно з криптовалютною біржою ByBit підготували ТОП кращих різдвяних ярмарків Європи, де можна повеселитись з родиною та друзями, скуштувати найсмачніший глінтвейн та придбати новорічні сувеніри.

Відень

Звичайно ж, Віденські різдвяні ярмарки займають перше місце в нашому рейтингу. І без того казкова атмосфера цього міста стає ще чарівнішою під час новорічних свят.

Перший ярмарок відкрився у Відні ще у 1298 році.

У Відні проходить близько 20 різдвяних ярмарків, серед яких найбільший – Christkindlmarkt поблизу ратуші Ратгаусплац. В період з середини листопада по кінець лютого це місце наповнюється сотнею кіосків з їжею, напоями, найкрасивішими різдвяними прикрасами та сувенірами.

Фото: Le Long Weekend

Цьогоріч перший ярмарок у Відні відкрився 12 листопада.

Якщо подорожуєте з дітьми, то варто також відвідати ринки Адвент Арт Маркет на Карлсплатц та різдвяний ринок на Spittelberg. Тут представлені різноманітні іграшки, все для рукоділля та декоративно-прикладного мистецтва і саме тут ви знайдете безліч розваг як для дітлахів, так і для дорослих.

З кінця листопада до першого тижня січня зазвичай працює різдвяне селище на площі Марії-Терезії. Ярмарок розташований між Музеєм образотворчих мистецтв та Музеєм природознавства. На площі в цей час розташовують близько сотні кіосків з оригінальними сувенірами, їжею та напоями.

Берлін

Близько 15 різдвяних ярмарків цього року працюватимуть і в Берліні. Для німців святкові ярмарки – це не лише базари та розваги, а насамперед культурні традиції. Тому за традиційним колоритом та яскравими враженнями слід вирушати саме сюди.

22 листопада відкриються такі Alexanderplatz, Rotes Rathaus, Gendarmenmarkt. Останій – ярмарок на Жандарменмаркт – є найпопулярнішим і найбільшим у Берліні. Вони працюватимуть до 26-31 грудня. Тут можна буде продегустувати різноманітні делікатеси та зимові напої, придбати ексклюзивні ялинкові прикраси, відвідати безліч майстер-класів, покататись на ковзанах.

Фото: Politico

Із 29 листопада до кінця грудня-початку січня відвідувачів чекають ярмарки на Potsdamer Platz та біля Меморіальної церкви.

Вхід на більшість ярмарків безоплатний. Лише ярмарок Zitadelle Spandau, яка працює з 22 листопада по 23 грудня, коштуватиме 3,5 євро за 1 дорослого. Дітям вхід безкоштовний.

Зважайте й на те, що вхід на різдвяні ярмарки Європи цього року дозволятимуть лише за сертифікатом вакцинації. Також зберігається обов’язок носити респіратори FFP2 у приміщеннях та транспорті.

Страсбург

У Страсбурзі існує традиція – масштабно святкувати Новий рік – ще з 1570 року. Тоді ж тут запрацював перший ярмарок на честь Святого Миколая. Пізніше головним героєм свята стало немовля Іісус і зараз головний різдвяний ринок Страсбурга названий на його честь – Christkindelsm?rik (Ринок немовляти Іісуса).

Цього року різдвяні ярмарки працюватимуть у місті з 26 листопада по 31 грудня. Всі площі міста в цей час перетворяться на величезний ринок з напоями, їжею, подарунками та прикрасами.

Фото: French Moments

Загалом дійство займе площі Брольї, Аустерліц, Клебер та Гутенберг, Святого Фоми та Привокзальну.

За смачною випічкою вирушайте на Аустерліц, сувеніри та ялинкові прикраси чекатимуть вас на площі Брольї, якщо шукаєте розваги для дітей, то Дитяче селище буде розташоване на площі Фоми. За сувенірами та подарунками для рідних варто йти на Привокзальну, де буде розташований Регіональний ринок ремесел.

А головна новорічна прикраса – 30-метрова ялинка – буде розташована на Клебер та Гутенберг.

Мюнхен

Різдвяні ярмарки стають головною окрасою Мюнхена та найбільш відвідуваними місцями напередодні новорічних свят.

Найбільша з них розташовуються на центральній площі міста – Marienplatz. Тут встановлюють ялинку, а на найближчих вулицях розташовуються намети та прилавки з їжею, сувенірами, напоями тощо.

Ще один різдвяний ринок діє у подвір’ї Мюнхенської резиденції, яка колись була палацом правителів, а зараз є музеєм мистецтва.

Невеликі, проте затишні різдвяні ярмарки функціонують також і біля Зендлінгських та Ізарських воріт. Тут можна спробувати традиційні німецькі закуски, зимові напої, солодощі, а також придбати сувеніри.

А на Карловій площі з середини листопада до середини січня працюватиме ковзанка просто неба – найбільша льодова арена в місті площею 750 квадратних метрів.

Франкфурт

На цілий місяць Франкфурт перетворюється на справжнє казкове місто. Саме тут встановлюють найбільшу ялинку в країні, а традиція різдвяних ярмарків починається з 1393 року!

Найголовніший ринок відкривається на площі Рьомерберг та проходить через набережну Майна, площу Паульплатц, вулицю Нойє Креме до вулиці Найль. Тут не лише можна придбати сувеніри, скуштувати смачної їжі та напоїв, а й подивитись справжні новорічні спектаклі для дорослих та дітей, взяти участь у традиційний різдвяних розвагах, відвідати екскурсії, концерти, шоу-програми.

Фото: Happy to Wander

Відкриваються різдвяні ярмарки Франкфурта зазвичай 25 листопада та тривають до кінця грудня.

Нюрнберг

Найвідоміший ярмарок Christkindlesmarkt цьогоріч запрацює 26 грудня. Місцева влада вже заявила, що виділить на його проведення утричі більше площу, ніж до пандемії, аби відвідувачі не відчували дискомфорту.

Фото: Places in Things

Ярмарку в Нюрнберзі вже близько 400 років. Вперше він згадується у 1628 році. На центральній площі міста розгортаються сувенірні крамнички з виробами народних майстрів, кіоски з нюрнберзькими ковбасками, які готуються на дровах, глінтвейном, пряниками та іншими традиційними різдвяними стравами та напоями.

Читайте також: Топ закладів світу, де можна розрахуватись криптовалютою

Прага

З 27 листопада до кінця першого тижня січня у Празі працюватимуть 18 різдвяних ярмарків. Найбільші – на Староміській та Вацлавській площі.

Традиційно гостей чекає святкова програма, великий вибір смаколиків, напоїв та сувенірів.

Новорічну ялинку відкриють на Староміській площі. Тут же ставлять вертепи, а в ніч перед Різдвом проводять масове богослужіння.

Фото: Rove.me

Також протягом всього часу тут проходять виступи театральних труп, концерти класичної музики тощо.

Також працюватимуть різдвяні ринки на площі Республіки, у виставковому залі Голешовіце, на площі Миру, Гавельському ринку, Празькому Граді.

Будапешт

Із 19 листопада розпочинає роботу головний різдвяний ярмарок Будапешту на площі Верешмарт. Він триватиме 43 дні – до 31 грудня.

Угорщина є країною марципану, отож в кожному різдвяному кіоску можна знайти марципанові цукерки. Також гостям пропонують вишневе пиво, малиновий пунш та глінтвейн.

Тут можна придбати величезну кількість різноманітних сувенірів, новорічні іграшки, одяг, шкіряні вироби.

Матеріал вийшов у партнерстві з криптовалютною біржею Bybit! Реєструйся сьогодні на Bybit і забирай до 600$ у бонусному центрі.

Будьте в курсі усіх акцій та розпродажів:

Підпишіться на нашу сторінку у Фейсбук чи Instagram або отримуйте сповіщення про акції використовуючи ТвіттерViber або читайте наш канал у Telegram!

Зеленчук Інна

Останні записи

УЗ призначила новий потяг Чернівці – Ужгород! Квитки від 289 гривень

Укрзалізниця призначила новий потяг №345/346 Чернівці — Ужгород, який відновить прямий залізничний зв?язок Буковини із…

5 днів тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Відень!

Укрзалізниця розпочала онлайн-продаж квитків на потяги, що прямують у сполученні Україна — Австрія, а саме:…

1 тиждень тому

RegioJet: новий рейс із України до Праги з 27 березня! Квитки від €18.9!

Чеська транспортна компанія RegioJet відкрила продаж квитків на нове залізничне сполучення з України до Чехії…

2 тижні тому

FlixBus відкрив новий автобусний маршрут з Києва – до Дрездена, Франкфурта та аеропорту Штутгарта

FlixBus анонсував нову автобусну лінію зі столиці України до аеропорту Штутгарта у південно-західній частині Німеччині.…

2 тижні тому

УЗ тестує сервіс моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення!

Укрзалізниця запускає бета-тестування моніторингу квитків з можливістю автовикупу на поїзди внутрішнього сполучення. Тепер для користувачів,…

2 тижні тому

УЗ відкриває онлайн-продаж квитків до Австрії та Угорщини!

Укрзалізниця повідомила про відкриття онлайн-продажу квитків на потяги з міст України до Австрії та Угорщини…

2 тижні тому