Путівники

ТОП інста-місць та оглядових майданчиків Парижа!

Плануєте подорож у Париж? А як же без красивих фото з поїздки? Ми підготували для вас список найпопулярніших паризьких інстаграм—локацій, а також найкрасивіші місця, із яких можна милуватися Парижем згори, і звідки можна привезти нетипові фотокадри та незабутні враження.


Оглядові майданчики Парижа

Якщо ви у Парижі вперше і ненадовго, немає сенсу кілька годин витрачати на чергу з бажаючих піднятися на Ейфелеву вежу. Ну, хіба що це було вашою заповітною мрією. А якщо так – ловіть лайфхак: заходьте на сайт  і купуйте квитки онлайн. Ціна залежить від віку і висоти, на яку плануєте підніматися:

  • перший поверх – €16,30, якщо піднімаєтеся ліфтом і €10,50 – сходами;
  • другий поверх – €25,50 ліфтом і €19,40 – комбіновано ліфт+сходи.

З електронним квитком на телефоні ви теоретично проходите без черги, але майте на увазі, людей із електронними квитками також багато, тому як пощастить. Бронювати на сайті можна до двох місяців наперед.

Якщо ж вам не принципово підкорити славнозвісну вежу, а просто хочеться помилуватися столицею Франції з висоти, то от інші паризькі місця з прекрасними видами.

Верхівка Тріумфальної арки. Красиво, просторо, без натовпу. Вам відкриється чудовий вигляд на «восьмипроменеву» Площу зірки, побачите Єлисейські поля у всій красі, значно сучаснішу арку у бізнес районі Ля Дефанс, малу арку біля Лувру, Сену і вишукані мости, що сполучають два береги. Ціна €12, можна купити онлайн. Зверніть увагу на попередження: при вході в Арку погано працює інтернет, тому квиток завантажте попередньо, або роздрукуйте.

Адреса: Place Charles de Gaulle, 75008 Paris

Метро: Lignes 1, 2, 6 – station Charles-de-Gaulle-Etoile

Панорамними скляними підйомниками мчіть на гору Великої арки Дефанс (або просто Великої арки) вони піднімуть вас на 110 м, на дах цієї ультрасучасної будівлі. Звідти побачите історичну вісь Парижа: Лувр, Тюїльрі, Площу Згоди (Конкорд), Єлисейські поля, Ейфелеву вежу та вежу Монпарнас. Ціна €12, можливості купити онлайн я не знайшла.

Адреса: 1 Parvis de la Defense, 92800 Puteaux

Метро: Ligne 1 – station La Defense

Ультрасучасний парк Андре-Сітроен і політ на повітряній кулі в ньому. Куля кріпиться до землі та оточена металевими бар’єрами. На висоті 150 метрів відкривається чудовий вид на Сену і особливо на Захід Парижа. Ціна €12, купуючи в інтернеті, економите по €1 на кожному квитку Не забувайте перевіряти погодні умови. Часом польоти скасовують через вітер, наприклад.

Адреса: 2 Rue Cauchy, 75015 Paris

Метро: Ligne 8 – station Lourmel

Фунікулером можна дістатися до вершини пагорба Монмартр. З площі перед білосніжною базилікою Сакре-Кер, на 129 м над рівнем моря, ви отримаєте неповторний вид на весь Париж, і звичайно, на звивисті та круті вулиці Монмартра, якими гуляла всіма улюблена Амелі Пулен! І абсолютно безкоштовно!

Також я раджу піднятися на дзвіницю Сакре-Кер. За €7 вам відкриється найпрекрасніший вид, який тільки можна уявити і все в обрамлені білих колон та мереживної архітектури собору.

Адреса: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris

Метро: Ligne 2 – station Anvers

На останніх поверхах відомих універмагів Galeries Lafayette та Printemps і Haussmann знаходяться тераси з одним із кращих видів на дахи Парижа. І абсолютно безкоштовно!

Прекрасний кут огляду, ідеальне місце, щоб помилуватися Оперою Гарньє (до її куполу майже рукою торкнутися можна), Ейфелевою вежею та іншими пам’ятками. Фото виходять нереально атмосферні, об’ємні та по-справжньому «паризькі»! У зимовий період не забудьте забігти до центральної ялинки під куполом універмагу та порозглядати вітрини, які захоплюють своїми майстерними постановками–спектаклями.

Адреса: 40 I 64 Boulevard Haussmann, 75009 Paris
Метро: Lignes 7, 8 – station Chaussеe d’Antin – La Fayette

У п’ятому окрузі Інститут Арабського Світу пропонує зі своєї панорамної тераси захоплюючий і найкращий вид на Нотр-Дам та серце історичного Парижу. Також безкоштовно.

Топ найпопулярніших паризьких інстаграм—локацій Парижа

1. La maison rose
Для нашої першої зупинки ми вирушимо на Монмартр, у 18-му окрузі Парижа. Знаменитий паризький пагорб наповнений мальовничими куточками та вулицями, які так тішать туристів у пошуках пам’ятних кадрів. І серед цього різноманіття ми неминуче натрапимо на красивий, майже іграшковий рожевий будиночок.

Він цікавий насамперед своєю історією, яка починається близько 1850-х років, коли Laure Gargallo, дружина художника та модель Пікассо, купила халупу, щоб перетворити її на сімейну їдальню для своїх друзів-художників.

Маленький рожевий будиночок, наче сповнений поезії, а атмосферний рожевий фасад робить його схожим на заміський іграшковий будинок, чим кардинально відрізняє від традиційних столичних будівель барона Османа.

Адреса: 2 Rue de l’Abreuvoir, 75018 Paris
Mетрo: Ligne 12 – Lamarck Caulaincourt

2. La rue Cremieux
Тепер прямуємо на rue Cremieux у 12 окрузі Парижа. Вулиця розташована у районі Quinze-Vingts і славиться невеликими барвистими та симетричними будинками, розділеними мощеною, кам’яною, пішохідною дорогою. Прикрашають цю незвичну вулицю десятки рослин у горщиках, що у літню спекотну пору – як бальзам на душу.

Можна підібрати сукню чи аксесуари у тон одного з будинків і фото будуть неповторними.

Адреса: Rue Cremieux – 75012 Париж.
Метро: Ligne 5 – station Quai de la rapee

3. Les colonnes de Buren, Palais Royal
Давайте продовжимо нашу екскурсію найбільш інстаграмними місцями Парижа стрибком у 1-ий округ. Там ви знайдете колони Бурена, сучасний мистецький витвір під відкритим небом, створений у 1986 році Даніелем Буреном та розташований у головному дворі Королівського палацу (Palais Royal).

Ансамбль нараховує 260 чорно-білих стовпчиків висотою від 8,7 до 62 см, які розташовані на площі 3000 м2. Різниця в 53,3см між найменшими і найвищими колонами відповідає давній мірі довжини, яку використовували єгипетські архітектори в стародавні часи.

Колони — фаворити фотографів: сучасний чорно-білий дизайн прекрасно відтіняє більш урочисту архітектуру палацу, що їх оточує.

Адреса: 75 Rue de Montpensier, 75001 Париж
Метро: Lignes 1, 7 – station Palais Royal – Musee du Louvre

4. Le Pont Bir-Hakeim
Міст Bir-Hakeim розташований між 15-м та 16-м округами і є обов’язковою зупинкою для всіх, хто хоче привезти емблематичні фото з Парижа. Архітектура мосту розкішна і унікальна. Центральна частина в 12 метрів по всій довжині оточена колонами з красивими ліхтарями.

Симетрія Bir-Hakeim робить його незамінним місцем для фотосесій, які мають на меті увіковічнити спогади про Париж.

Іншою перевагою цього місця є ідеальний вид на найбільш фотографовану пам’ятку Парижа – Ейфелеву Вежу. Тепер розумієте, що не можете пропустити цю адресу?

Адреса: Pont Bir-Hakeim, 75015 – 75016 Paris.
Mетрo: Ligne 6 – station Passy

5. Le carrousel de la Tour Eiffel
Біля підніжжя Ейфелевої вежі та навпроти, через міст, біля фонтанів Трокадеро розташовані дві паризькі каруселі. Їх обожнюють діти і любителі красивих фото. Ідеальне місце для створення розкішних фотографій, особливо романтичного характеру!

Адреса: Quai Branly, 75007 Paris
Mетрo: Ligne 6 – station Passy, station Bir-Hakeim, ligne 9 – station Trocadero

6. Le square Rapp

Завдяки фантастичному виду на Ейфелеву вежу і таємничому розташуванню, площа Раппа – ідеальне місце для зйомок. Великі ковані, ніби з мережива, ворота надзвичайно мальовничі і подарують вам розкішні кадри! Крім того, ви можете вбити двох зайців відразу: зробити ще й прекрасні світлини біля одних із найкрасивіших і химерніших паризьких дверей із суцільного дерева.

Адреса: Square Rap, 75007 Paris
Mетрo: Ligne 8 – station La Tour-Maubourg, station Еcole Militaire

7. L’Opеra Garnier

Опера – це завжди хороша ідея, особливо, коли це Паризька опера! Основний елемент історичної спадщини 9-го округу Парижа, Опера Гарньє, є культурним надбанням, архітектура якого захоплює, як зовні, так і фантазійними інтер’єрами. Якщо ви шукаєте вражаюче місце з точки зору історії та культурної цінності, Opera Garnier стане ідеальним місцем для фотографій, але лише на любительську камеру. За можливість зробити професійні фото на знаменитих оперних сходах доведеться оплатити дозвіл на зйомку.

Адреса: 8 Rue Scribe, 75009 Paris
Mетрo: Ligne 3, 7, 8 – station Opеra

8. Shakespeare and Co
Американська видавчиня Сільвія Біч створила першу книгарню “Шекспір і компанія” ще в 1919 р. Цей книжковий храм спочатку оселився на rue Dupuytren, потім за адресою 12 rue de l’Od?on. Протягом багатьох років інтелектуали відчували себе там як вдома: Мен Рей, Гертруда Штейн, Андре Жід, Поль Валері, Ернест Гемінґуей, Фіцджеральд. Магазин, який ми знаємо сьогодні, відчинив свої двері після війни, у 1951 на rue de la Becherie. Справжня печера зі скарбами для будь-якого книголюба!

Приглушене світло, книги всюди, де тільки можна уявити, піаніно у кутку, ліжка та крісла, прикриті старими пледами. А у вікно однієї з кімнат заглядають вежі Собору Паризької Богоматері (зараз тимчасово обвуглені). Особливо прекрасні кадри виходять весною, коли заквітають рожеві сакури і сиплять своїм цвітом на розкладки з книжками, зелений фонтанчик з питною водою, бруківку і голови туристів.

Адреса: 37 rue de la Becherie, 75 005
Метро: Ligne 4 – station Saint-Michel

9. Le Petite Palais
Побудований з нагоди Всесвітньої виставки 1900 р. Малий палац містить музей образотворчих мистецтв Парижа.

Сюди можна приходити абсолютно безкоштовно і насолоджуватися окремими полотнами імпресіоністів, того ж Моне, наприклад. Музей має чудесний внутрішній дворик, який може здатися справжнім Едемом посеред османських будівель. Рожеві сакури, колони, мозаїка на терасі, мереживні вигини столів та крісел у музейному кафе – все це створить незабутні декорації для ваших паризьких небанальних кадрів.

Адреса: Avenue Winston Churchill, 75008 Paris
Метро: Lignes 1, 13 – station Champs-Elysees Clemenceau; ligne 9 – station Franklin-Roosevelt

10. Jardin du Luxembourg
Італійський сад у серці французької столиці. Що може бути романтичнішим? Алеї, фонтани, запуск корабликів, сонячні ванни в емблематичних гірчично-зелених металевих шезлонгах, красиві статуї та поручні, парижани на задньому фоні, яскраві кольори – кращого місця, щоб пірнути і відчути паризьке життя не існує!

Метро: Ligne 4 – station Odeon, RER Luxembourg

11. Fondation Louis Vuitton
Фундація Луї Вітона, як скляний корабель, що на повних 12 вітрилах розсікає простір прекрасного парку Jardin d’Acclimation і мчить нас у моря сучасного мистецтва. Фантазійна архітектура, чудовий вид на Париж із тераси, лінійні фонтани, геометрія місця стануть чудесним доповненням вашого паризького альбому.

Туристи рідко сюди приходять, бо знакова будівля XXI cт. знаходиться осторонь протоптаних стежок. Якщо прийти сюди перед заходом сонця, то можна побачити справжню магію: скляні деталі наповнені світлом, сяють, міняють колір, переливаються, вибухають життям, а потім повільно, як воскова свічка, гаснуть, щоб дочекатися світанку.

Адреса: 8 Avenue du Mahatma Gandhi, 75116 Paris
Метро: Ligne 1, station Les Sablons

Як бюджетно потрапити в Париж з України?

 

 

Мар’яна Гевак, співзасновниця та співавторка літературно-мистецьких прогулянок у Парижі

Дарка Горова

Останні записи

МЗС України тимчасово припинило надання консульських послуг для чоловіків призовного віку

Міністерство закордонних справ ( МЗС України ) з 23 квітня цього року тимчасово припинило прийом…

1 тиждень тому

Neobus: новий експрес Ряшів – Варшава з 26 квітня!

Польський автобусний перевізник анонсував новий експрес з прикордонного Ряшева (Жешува) у Варшаву з 26 квітня.…

2 тижні тому

Leo Express: знижка 50% на другий квиток! З України від €6.5!

Чеська транспортна компанія Leo Express, яка нещодавно анонсувала рейси зі Львова в Прагу через Остраву,…

2 тижні тому

УЗ: моніторинг квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку

Укрзалізниця впровадила можливість моніторингу квитків з можливістю автовикупу у мобільному додатку всіх користувачів! Нагадаємо, що…

3 тижні тому

Leo Express відновлює рейси Львів – Острава – Прага з 1 червня!

З 1 червня чеська транспортна компанія Leo Express відновить рейси із Прага - Острава -…

3 тижні тому

УЗ відкрила онлайн-продаж квитків із Києва у Будапешт

Укрзалізниця відкрила онлайн-продаж квитків в мобільному застосунку на потяг з України до Угорщини, а саме…

3 тижні тому