Миколаївська область

Виноробня “Бейкуш”
«Бейкуш» в перекладі з тюркських мов – король птахів. Виноробня та 11 га виноградників знаходяться на правому березі Бейкушської затоки, яка славиться великим пташиним різноманіттям. На етикетках теж вирішили зобразити птахів. У господарстві вирощують 18 сортів винограду (Шардоне, Піно Нуар, Сапераві, Ркацителі, Мерло, Каберне, та ін.), з яким постійно експериментують та виробляють до 25 тис. пляшок вина. Господарство у 2010 р. заснував Євген Шнейдеріс. Під час сімейних відпусток у Європі він бував із екскурсіями на виноробнях і дивувався, чому в Україні ця галузь досі не розвинена. Сьогодні Євген переконаний, що виробляє вино, здатне змагатися з винами тих європейських виноробень, які його надихали. З ним згодні багато споживачів та сомельє – про “Бейкуш” багато хороших відгуків.

Виноградники розташовані буквально в кількох сотнях метрів від моря і з трьох сторін оточені водою, вони постійно продуваються вітром. З’являється ефект великого природного кондиціонера, який пом’якшує клімат в посушливі роки та значно знижує ризик розвитку грибкових захворювань лози. Дегустації проводять у мальовничому місці, з якого відкривається краєвид на виноградники та лиман.
Сторінка на ФБ.
Офіційний сайт.
Адреса: вул. Приморська, 73/2, с. Чорноморка, Очаківський район. Тел: 067 1861566

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Виноробня «SliVino»
Родина Молчанових вирішила виготовляти органічні вина, надихнувшись історією. У 1876 р. один із піонерів виноробства в Херсонській губернії Анатолій Бредіхін заснував велике винне шато. Група ентузіастів віднайшла залишки його підвалів неподалік села Сливине. Окрилившись цим, Молчанові в тому ж районі, збудували виноробню в стилі 19 ст. та назвали одне з вин на честь старих винних традицій.

В 2016 р. отримали перший врожай та перше вино. Згодом заклали плантацію органічного винограду на 6 га на схилах річки Південний Буг. Вирощують як українські сорти винограду, так і європейські: Сухолиманський, Рислінг, Мускат Одеський, Каберне, Мерло, Одеський чорний. Вино зброджене на диких дріжджах, без домішок та консервантів, тому його можна спробувати і купити тільки на виноробні.

На терасі на пагорбі з видом на виноградники і Південний Буг регулярно проводяться дегустації для гостей від 2 до 20 осіб. Презентують 6 позицій вина. Для бронювання: 0938222148 (Молчанов Георгій)
Сторінка на ФБ.
Сайт.
Адреса: вул. Продольна 7, с. Сливино, Миколаївський р-н.

“Ольвіо Нуво”
Виноробня розташована на кордоні з Національним історико-археологічним заповідником «Ольвія». Її господар Павло Магаляс народився у Молдові, з дитинства ріс на виноградниках. А тепер, коли з’явилась нагода, вирішив присвятити себе виноробству. На історичних схилах лиману (10,6 га) сім’я Павла вирощує винні сорти винограду Йоханітер, Алібарне, Каберне, Іршаі Олівер та мають велику колекцію столових сортів. Об’єм виробництва – 20 тис. л. Для витримки вина використовуються 15 дубових бочок. На екскурсію/дегустацію можна записатися за телефоном 067 5156317.

olvionuvo

Виноробня «Babchuk Winery»
Сімейна виноробня Леоніда Бабчука розташована на гранітних скелях річки Південний Буг в місті Южноукраїнськ. Вже більше 10 років винороб виготовляє вина з сортів винограду Шардоне, Каберне, Алібарне та ін. Вініфікатор він зробив власноруч та вдосконалював протягом 7 років. Об’єм виробництва сягає 5 тис. л. Витримка у бочках від 6 до 12 місяців.
Адреса: м. Южноукраїнськ, Миколаївська область. Замовити вино та поставити питання можна за телефоном 067 5070737.

Читайте також  Путівник по Київській області

Koblevo
Історія одного з найбільших виноробних господарств України почалася у 1792 р., коли британець, граф Коблє посадив першу виноградну лозу і розпочав історію виноробного краю південного Причорномор’я. Регіон Коблево знаходиться в унікальному географічному розташуванні між Тилігульським та Березанським лиманами і Чорним морем, що створює ідеальні умови для виноробства. Площа посадки винограду сягає 2500 га. На підприємстві виготовляють 80 сортів вин. Це сухі, напівсухі й напівсолодкі, кріплені (десертні та вермути), коньяки.

Завдяки вдалому розташуванню виробництва і виноградників урожай потрапляє на завод протягом 2 годин, що запобігає окисленню та псуванню ягоди. Для преміального виноматеріалу збір винограду відбувається тільки руками. А білий виноград для сортових і елітних вин ще й збирають уночі. Доведено, що з 3-ї год. ночі до 10-ї ранку виноградна ягода концентрує найбільше смакових якостей та аромату.

Дегустаційний тур проводять серед виноградників. Можна побачити повний процес виробництва вина, а також придбати популярні або рідкісні вина, що зберігаються в історичних підвалах дому. Екскурсії для груп 10 – 50 чол.: класична – 115 грн, VIP – 205 грн.
Сторінка на ФБ.
Сайт.

Адреса: вул. Виноградна, 2А, с. Виноградне, Березанський район, Миколаївська область. З питань дегустації – 050 4043595

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Навігація по матеріалу:

  1. Вступ
  2. Одеська область
  3. Миколаївська область
  4. Херсонська область
  5. Закарпатська область
  6. Виноробні нетипових для виноробства регіонів – Львівська, Київська, Хмельницька, Запорізька, Черкаська, Кіровоградська, Вінницька та Тернопільська області

Сторінки 1 2 3 4 5 6
Завантажити більше пов\\\'язаних статтей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Зверніть увагу

Путівник по Тернопільській області

На Тернопіллі немає ані гір, ані моря! Туди їдуть за замками та печерами. А ще там є: один…